Skip to main content

Έρχονται (ξανά) οι ελεγκτές της τρόικας

Τις βαλίτσες τους για τη μεγάλη επιστροφή στη χώρα μας ετοιμάζουν τα στελέχη της τρόικας των ελεγκτών. Στη χώρα μας αναμένονται το δεύτερο 15νθήμερο του Ιουλίου, προκειμένου να κάνουν τον τελικό έλεγχ
Τις βαλίτσες τους για τη μεγάλη επιστροφή στη χώρα μας ετοιμάζουν τα στελέχη της τρόικας των ελεγκτών του ΔΝΤ, της ΕΕ και τη ΕΚΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος» το δεύτερο 15νθήμερο του Ιουλίου, προκειμένου να κάνουν τον τελικό έλεγχο της ελληνικής οικονομίας και να συντάξουν την απολογιστική έκθεση του τριμήνου.

Με βάση τα αποτελέσματά της θα αποφασισθεί το αν θα δοθεί το πράσινο φως για τη χορήγηση της δεύτερης δόσης στο πλαίσιο της οικονομικής βοήθειας από το Ταμείο των 110 δισ ευρώ.

Ο τρίτος έλεγχος αναμένεται ότι θα γίνει προς το τέλος Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου και θα είναι ο κρισιμότερος. Ο λόγος προφανής: Μέχρι τότε θα έχει ξεκαθαρίσει οριστικά αν η Ελλάδα εφαρμόζει πιστά το Μνημόνιο, οπότε θα αποφασισθεί και το αν θα πρέπει να της δοθεί η τρίτη δόση της βοήθειας ή όχι, εκεί προς το τέλος Νοεμβρίου, με αρχές Δεκεμβρίου.

ZENITH