Skip to main content

ΕΣΡ: Μείωση δαπανών κατά 25% την επόμενη τριετία

Να προχωρήσει στη μείωση κατά 25% των δαπανών του στον προϋπολογισμό του για την επόμενη τριετία ζήτησε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους
Να προχωρήσει στη μείωση κατά 25% των δαπανών του στον προϋπολογισμό του για την επόμενη τριετία ζήτησε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Ιωάννης Λασκαρίδης, υπάρχουν κάποιες δαπάνες οι οποίες είναι ανελαστικές και δεν μπορούν να περικοπούν, όπως είναι η μισθοδοσία, που ανέρχεται σε 2,26 εκατ.ευρώ και το ενοίκιο για το κτίριο όπου στεγάζεται το ΕΣΡ, που ανέρχεται σε 390.000 ευρώ. Το συνολικό ποσό δαπανών της ανεξάρτητης αυτής διοικητικής αρχής είναι 3,1 εκατ.ευρώ το χρόνο.

Επίσης, ανακοινώθηκε ότι δεν θα δημοσιεύονται πλέον τα μετοχολόγια των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, καθώς θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του ΕΣΡ στο Διαδίκτυο.

Στο μεταξύ, το ΕΣΡ με υπόδειξή του προς τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας συνιστά να προβάλλουν τις απόψεις των Οικολόγων Πράσινων,κυρίως στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, σε ποσοστό που να προσεγγίζει τηνπροτίμηση του εκλογικού σώματος, όπως αυτή αποτυπώθηκε στις τελευταίεςκοινοβουλευτικές εκλογές.

Η ανάγκη για την υπόδειξη προέκυψε απότο γεγονός ότι οι απόψεις του κόμματος των Οικολόγων Πράσινων, σύμφωναμε τη μέτρηση της πολιτικής πολυφωνίας στους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούςγια το 2009, προβλήθηκαν σε ποσοστό έως 1%.

ZENITH