Skip to main content

Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον τουρισμό προανήγγειλε η Κουντουρά

Στόχος η η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αναζητούνται λύσεις για τον εμπλουτισμό του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας.

Την ανάγκη διαμόρφωσης Εθνικού Σχεδίου Στρατηγικής για τον Τουρισμό τόνισε, απευθυνόμενη στο διοικητικό συμβούλιο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ), η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.

Όπως ανέφερε, στο πλαίσιο σύνθεσης του Οδικού Χάρτη του Εθνικού Σχεδίου Στρατηγικής για τον Τουρισμό, αναμένει από το ΞΕΕ κατηγοριοποιημένα όλα τα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο.

Μιλώντας  στα μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου, η αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι στόχος του υπουργείου είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, σημειώνοντας μάλιστα πως ήδη αναζητούνται λύσεις για τον εμπλουτισμό του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας.

Η κ. Κουντουρά χαρακτήρισε το υπουργείο Τουρισμού «εργαλείο» επίλυσης προβλημάτων της τουριστικής επιχειρηματικής κοινότητας, αναφέροντας ως παράδειγμα το γεγονός ότι ήδη γίνονται παρεμβάσεις στο υπουργείο Εξωτερικών για τη διευκόλυνση έκδοσης βίζας από συγκεκριμένες χώρες όπου υπάρχουν προβλήματα.

Επίσης, ανέφερε ότι στόχος της είναι η συρρίκνωση της γραφειοκρατίας και δεσμεύτηκε ότι το υπουργείο θα αποτελέσει τον συνεκτικό παράγοντα μεταξύ περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης για την άμεση αντιμετώπιση των ζητημάτων που δυσφημίζουν την εικόνα των τουριστικών προορισμών.

 

ZENITH