Skip to main content

Εθνικό Συμβούλιο για τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό

Η πορεία των απευθείας διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό θα εξεταστεί διεξοδικά σε τριήμερη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου στις 26, 27 και 28 Απριλίου, ανακοινώθηκε μετά τη σημερινή συνεδρίαση του Σ
Η πορεία των απευθείας διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό θα εξεταστεί διεξοδικά σε τριήμερη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου στις 26, 27 και 28 Απριλίου, ανακοινώθηκε μετά τη σημερινή συνεδρίαση του Σώματος.

Στη σημερινή συνεδρίαση ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας ενημέρωσε τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου για τα σημεία σύγκλισης στα κεφάλαια της Οικονομίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έγινε, επίσης, συζήτηση για τη γνωμάτευση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με την οποία αναγνωρίστηκε ως αποτελεσματικό εσωτερικό ένδικο μέσο η «επιτροπή αποζημιώσεων» στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

Επίσης, αντηλλάγησαν απόψεις για την προσπάθεια που καταβάλλεται από τον Ευρωπαίο επίτροπο Στέφαν Φούλε για συζήτηση στο ευρωκοινοβούλιο του θέματος του απευθείας εμπορίου μεταξύ των κατεχομένων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εξάλλου, σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» μεθαύριο, Παρασκευή, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα δεχθεί τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Κυπριανού.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο κ. Παπανδρέου επιθυμεί να έχει μια πλήρη εικόνα, πριν από το ταξίδι του την προσεχή Δευτέρα στη Λευκωσία, όπου θα συζητήσει με την κυπριακή πολιτική ηγεσία.

ZENITH