Skip to main content

Έτινγκερ: Εφικτή μία συμφωνία εντός των επόμενων οκτώ ημερών

Ανοικτό το ενδεχόμενο να βρεθεί λύση στο ελληνικό ζήτημα σε μία Σύνοδο Κορυφής την επόμενη εβδομάδα, άφησε ο Γερμανός Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα Ενέργειας Γκίντερ Έτινγκερ.
Ανοικτό το ενδεχόμενο να βρεθεί λύση στο ελληνικό ζήτημα σε μία έκτακτη Σύνοδο Κορυφής την επόμενη εβδομάδα, άφησε ο Γερμανός Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα Ενέργειας Γκίντερ Έτινγκερ.
 
Μιλώντας σήμερα στο γερμανικό ραδιοφωνικό δίκτυο Deutschlandfunk, ο κ. Έτινγκερ επισήμανε πως όλες οι πλευρές επιδιώκουν να καταλήξουν σε συμφωνία, κάτι που δεν απέκλεισε να γίνει σε Σύνοδο Κορυφής την επόμενη εβδομάδα.
 
«Εργαζόμαστε για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Σε αυτή τη βάση νομίζω ότι είναι ακόμη εφικτό να υπάρξει συμφωνία μέσα στις επόμενες 8 ημέρες. Εάν χρειαστεί μέσω μίας νέας Συνόδου Κορυφής», ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Τα όσα δήλωσε ο κ. Έτινγκερ επιβεβαιώνουν τα σενάρια ότι το σημερινό Eurogroup ίσως να μην καταλήξει σε συμφωνία για την παράταση της δανειακής σύμβασης. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να συγκληθεί Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία πριν τις 28 Φεβρουαρίου.
 
 

ZENITH