Skip to main content

΄Ετοιμα τα νομοσχέδια για μαύρη λίστα και ακάλυπτες επιταγές

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Voria.gr, μεταξύ των σχεδίων νόμων θα περιλαμβάνεται κι αυτό που αφορά στον Τειρεσία, αλλά και στην εξάλειψη των ψιλών γραμμάτων.
Αύριο Τετάρτη αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα μια σειρά από νομοσχέδια τα οποία προετοιμάζονται εδώ και καιρό και σαν σκοπο έχουν να βελτιώσουν τη ρευστότητα στην αγορά και να ενισχύσουν τις γραμμές άμυνας των πολιτών έναντι της τραπεζικής αυθαιρεσίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Voria.gr, μεταξύ των σχεδίων νόμων θα περιλαμβάνεται κι αυτό το οποίο αφορά στην αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του Τειρεσία, αλλά και στην εξάλειψη των ψιλών γραμμάτων από τα συμβόλαια που υπογράφουν οι δανειολήπτες με τις τράπεζες.

Σε ό,τι αφορά στο πρώτο νομοσχέδιο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα προβλέπεται σύντμιση του χρόνου εισόδου κι εξόδου από τη μαύρη λίστα, τη θέσπιση ενός ορίου κάτω από το οποίο δεν θα εγγράφεται κανείς στα κατάστοιχα του Τειρεσία, αλλά και τον εξορθολογισμό της διαδικασίας σφραγίσματος των ακάλυπτων επιταγών. Από το υπουργείο ΟΙκονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας υποστηρίζουν ότι οι ρυθμίσεις είναι έτοιμες και θα ανέβουν άμεσα στο opengov.gr, για τη σχετική διαβούλευση.

ZENITH