Skip to main content

Ετοιμάζεται η ασπίδα προστασίας από τους κερδοσκόπους

Το θεσμικό πλαίσιο που είχε υποσχεθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα μέλη της, για την προστασία της ΕΕ από την κερδοσκοπία και τους κερδοσκόπους, γίνεται πραγματικότητα.
Τελικώς, το θεσμικό πλαίσιο που είχε υποσχεθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα μέλη της για την προστασία της ΕΕ από την κερδοσκοπία και τους κερδοσκόπους, γίνεται πραγματικότητα.

Όπως μεταδίδεται από τις Βρυξέλλες, συστήθηκε η επιτροπή η οποία θα αναλάβει να προωθήσει νομικά το έργο και να προετοιμάσει το συνολικό πακέτο, που θα προβλέπει το πλέγμα προστασίας, που θα είναι έτοιμο έως το τέλος του έτους.

Προκειμένου να γίνει αντιληπτή η χρησιμότητά του, σημειώνεται ότι, αν υπήρχε, τότε το πιθανότερο είναι ότι η ελληνική οικονομία δεν θα έπεφτε τόσο εύκολα θύμα της επίθεσης που δέχθηκε, συντονισμένα, από τον περασμένο Νοέμβριο έως και τον Απρίλιο από τα ξένα funds που επένδυσαν στη χρεοκοπία της.

Εξηγείται, επίσης, ότι η αγορά των CDS, των ασφαλιστηρίων συμβολαίων έναντι ενδεχόμενης πτώχευσης, θα έπαυε να λειτουργεί σε καθεστώς ημιπαρανομίας, γεγονός το οποίο έχει ως αποτέλεσμα, από κάποια στιγμή κι έπειτα, να χάνονται τα ίχνη των κερδοσκόπων, οι οποίοι έτσι συνεχίζουν ανενόχλητοι το καταστρεπτικό τους έργο.

ZENITH