Skip to main content

Ετοιμάζεται σχέδιο παρακολούθησης του Μνημονίου

Ο Θ. Πάγκαλος, μετά τη βαθμολόγηση των υπουργών, αναλαμβάνει να παρακολουθεί και την πορεία εκτέλεσης του Μνημονίου, ανά υπουργείο.
Μια ακόμα δύσκολη αποστολή αναλαμβάνει εντός των προσεχών ημερών ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θόδωρος Πάγκαλος. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός σχεδιάζει να αναθέσει στον Νο2 της κυβέρνησης την παρακολούθηση της εφαρμογής του Μνημονίου που έχει υπογράψει η ελληνική κυβέρνηση με το ΔΝΤ και την ΕΕ, στο πλαίσιο του σχεδίου για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας. Τα μέχρι στιγμής μηνύματα που φτάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου, από την πορεία εκτέλεσης του Μνημονίου μόνο ενθαρρυντικά δεν μπορούν να θεωρηθούν, ενώ αυτή την αντίληψη ενίσχυσε και η χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών. Υπάρχει λοιπόν η σκέψη για την ανάθεση του έργου της παρακολούθησης του όλου project στον κ. Πάγκαλο.

Ως γνωστόν, ο τελευταίος έχει υπ’ ευθύνη του και ένα άλλο, ανάλογο, έργο, που δεν είναι άλλο από την παρακολούθησης του έργου που παράγεται ανά υπουργείο. Είναι γνωστή η μέθοδος της βαθμολόγησης των υπουργών που έχει εφαρμόσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, η οποία όταν είχε διαρρεύσει για πρώτη φορά στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης είχε κάνει και πολύ μεγάλη εντύπωση. Πλέον, αυτή η διαδικασία (σσ της βαθμολόγησης) είναι προσβάσιμη σε όλους, καθώς «ανεβαίνει» σε τακτά χρονικά διαστήματα στο διαδίκτυο. Κατά συνέπεια, ο καθένας μπορεί να κρίνει ιδίοις όμμασι την πορεία του κυβερνητικού έργου. Αυτή η μέθοδος δεν αποκλείεται να επαναληφθεί και στην περίπτωση του Μνημονίου.

ZENITH