Skip to main content

Ετοιμάζονται εκπλήξεις για την εξεταστική επιτροπή της οικονομίας

Αποφασισμένη να ζητήσει την επέκταση της έρευνας για τις τυχόν ευθύνες που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή οικονομική κατάσταση φέρεται αποφασισμένη η Ρηγίλλης.
Αποφασισμένη να ζητήσει την επέκταση της έρευνας για τις τυχόν ευθύνες που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή οικονομική κατάσταση φέρεται αποφασισμένη η Ρηγίλλης. Ως γνωστόν, η έρευνα αυτή θα γίνει στο πλαίσιο της εξεταστικής επιτροπής που ετοιμάζεται να «στήσει» για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο η κυβέρνηση, αλλά που τελικώς δεν αποκλείεται να δρομολογηθεί για πολύ νωρίτερα. Ακόμα και στις αρχές Ιουνίου, όπως λένε οι τελευταίες πληροφορίες.

Η ΝΔ, όπως διαρρέεται αρμοδίως, θα ψηφίσει κατ’ αρχήν «ναι» στη θεσμοθέτηση και στη λειτουργία της επιτροπής, όμως θα διαφωνήσει κάθετα στο ενδεχόμενο η εξέταση των πραγμάτων και των ευθυνών να περιορισθεί στο διάστημα από το 2004 έως το 2009. Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης 5ετίας έγιναν οι πράξεις αλλά και οι παραλείψεις που οδήγησαν τη χώρα στο σημερινό σημείο. Όμως από τη ΝΔ αντιτάσσεται ότι η έρευνα θα πρέπει να γυρίσει τουλάχιστον έως το 1993, καθώς κοινή είναι η εκτίμηση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η είσοδος της χώρας στην ΟΝΕ ήταν το βασικό αίτιο που προκάλεσε αυτή την οικτρή κατάσταση της οικονομίας.

Ο κ. Παπανδρέου προσωπικά, πάντως, επιθυμεί την ανάμειξη και της αρχής ξεπλύματος βρώμικου χρήματος σε αυτή την υπόθεση, ενώ από την πλευρά του κ. Σαμαρά αντιτάσσεται ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο θα πρέπει να είναι αυτό θα έχει τον πρώτο λόγο.

ZENITH