Skip to main content

Έτοιμη για αποκαλύψεις η Βίκυ Σταμάτη

Η Βίκυ Σταμάτη θέλει να δώσει συμπληρωματική κατάθεση στην εισαγγελία, για να κάνει αποκαλύψεις ακόμη και για πολιτικούς, σύμφωνα με δηλώσεις του συνηγόρου της, Φραγκίσκου Ραγκούση.
Η Βίκυ Σταμάτη, που επέστρεψε στο Δρομοκαΐτειο, θέλει να δώσει συμπληρωματική κατάθεση στην εισαγγελία, για να κάνει αποκαλύψεις ακόμη και για πολιτικούς, σύμφωνα με δηλώσεις του συνηγόρου της, Φραγκίσκου Ραγκούση.
 
Αμέσως μετά την επίσκεψη του δικηγόρου της Φραγκίσκου Ραγκούση η κ. Σταμάτη διεμήνυσε: «Θέλω να μιλήσω και έχω ζητήσει από τον συνήγορό μου να επικοινωνήσει με τον εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη να δώσω συμπληρωματική κατάθεση. Τον εμπιστεύομαι».

Ο κ. Ραγκούσης δήλωσε ότι «θα επισκεφθεί αύριο τον εισαγγελέα να τον ενημερώσει...».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Σταμάτη δηλώνει ότι «γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα σε σχέση με τις μίζες των εξοπλιστικών και θα τα πει όλα».
 
Στο μεταξύ, τις συνθήκες απόδρασης της Βίκυς Σταμάτη από το Δρομοκαΐτειο αποσαφήνισε η κατάθεση μίας 46χρονης, η οποία οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για συνέργεια σε απόδραση κρατουμένου.   
 
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή της Αστυνομίας, η γυναίκα ομολόγησε ότι βοήθησε τη Σταμάτη και συγκεκριμένα της παρέδωσε κλειδί πόρτας του Νοσοκομείου, προκειμένου να μπορέσει να βγει από το κτήριο, ενώ παράλληλα διευκόλυνε τη διαφυγή της μεταφέροντάς την με όχημά της και παρέχοντάς της κατάλυμα.   
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η 46χρονη είναι πρώην υπάλληλος του Δρομοκαΐτειου και βοήθησε τη Σταμάτη επειδή την λυπήθηκε, λέγοντας ότι είδε μπροστά της «μια δυστυχισμένη γυναίκα». Μάλιστα, φέρεται να φιλοξένησε τη σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου στο σπίτι της. Ο εντοπισμός της έγινε πιθανότατα μετά από ομολογία της ίδιας της Βίκυς Σταμάτη.   
 
Η γυναίκα οδηγήθηκε στην Ασφάλεια μαζί με την κόρη της, η οποία φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι όταν ξύπνησε το πρωί ανακάλυψε ότι στο σπίτι της βρίσκεται η σύζυγος του πρώην υπουργού. Κατηγορία δεν απαγγέλθηκε στην κόρη.   Στη συνέχεια, η Βίκυ Σταμάτη φέρεται να ζήτησε να την αφήσουν έξω από την εκκλησία της Παναγίτσας στο Χαϊδάρι.   Μετά την εξέταση της, η 46χρονη αφέθηκε ελεύθερη με εντολή του εισαγγελέα, ενώ το προανακριτικό υλικό θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών. 
 
 

ZENITH