Skip to main content

Έτοιμη να λάβει νέα μέτρα η κυβέρνηση

Έτοιμο δηλώνει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να λάβει νέα μέτρα, εάν δεν πετύχουν οι δημοσιονομικοί στόχοι του μνημονίου, όπως τονίζεται σε επιστολή του υπουργείου Οικονομικών προς την τρόικα
Έτοιμο δηλώνει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να λάβει νέα μέτρα, εάν δεν πετύχουν οι δημοσιονομικοί στόχοι του μνημονίου, όπως τονίζεται σε επιστολή του υπουργείου Οικονομικών προς την τρόικα και δημοσιεύεται στο Βήμα της Τρίτης.

«Οι ελληνικές αρχές πιστεύουν ότι οι πολιτικές που διατυπώνονται στο μνημόνιο είναι επαρκείς για να επιτευχθούν οι στόχοι του οικονομικού μας προγράμματος, αλλά παραμένουν έτοιμες να λάβουν οποιαδήποτε νέα μέτρα τα οποία ενδέχεται να καταστούν κατάλληλα για τον σκοπό αυτόν», τονίζεται στην επιστολή, που υπογράφεται από τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλο και έχει ως αποδέκτες τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Όλι Ρεν,και τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, ενώ αντίγραφό της εστάλη και στον επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος- Καν.

«Ο πρώτος έλεγχος αναμένεται να ολοκληρωθεί στη διάρκεια του τρίτου ημερολογιακού τριμήνου του 2010. Οι έλεγχοι θα αξιολογούν την πρόοδο εφαρμογής του Προγράμματος και θα καταλήγουν σε αμοιβαία κατανόηση για οποιαδήποτε επιπρόσθετα μέτρα, τα οποία ίσως καταστούν αναγκαία για να επιτευχθούν οι στόχοι του», σημειώνεται ακόμη στην επιστολή, η οποία περιλαμβάνεται σε έκθεση για το «Πρόγραμμα Οικονομικής Προσαρμογής» στην Ελλάδα.

ZENITH