Skip to main content

Έτοιμοι για απεργία δάσκαλοι και καθηγητές

Με απεργιακές κινητοποιήσεις προειδοποιούν η Διδασκαλική Ομοσπονδία και η ΟΛΜΕ σε περίπτωση που η υπουργός Παιδείας επιμείνει στις αλλαγές για τον τρόπο διορισμού των εκπαιδευτικών.
Με απεργιακές κινητοποιήσεις προειδοποιούν η Διδασκαλική Ομοσπονδία και η ΟΛΜΕ σε περίπτωση που η υπουργός Παιδείας επιμείνει στις αλλαγές για τον τρόπο διορισμού των εκπαιδευτικών.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Δημήτρης Μπράτης μετά τη συνάντησή του με την Άννα Διαμαντοπούλου, είπε ότι τις επόμενες ημέρες η Διδασκαλική Ομοσπονδία θα στείλει στην υπουργό, γραπτές παρατηρήσεις επί του νομοσχεδίου.

Δεν βρέθηκε δίαυλος επικοινωνίας στις σημερινές συναντήσεις των προεδρείων της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ με την υπουργό Παιδείας,  Άννα Διαμαντοπούλου, για το σχέδιο νόμου για την Παιδεία. «Δεν μπορεί να αλλάζει το καθεστώς των προσλήψεων 4 φορές τα τελευταία χρόνια», σημείωσε προσθέτοντας ότι για τους δασκάλους είναι αδιαπραγμάτευτο το αίτημα της μη αλλαγής του τρόπου πρόσληψης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Δημήτρης Πεπές, δήλωσε στο τέλος της συνάντησης: «Δεν πήραμε θετικές απαντήσεις. Συνεδριάζουμε αύριο». Πάντως, μετά τους καθηγητές που θα συνεδριάσουν αύριο και οι δάσκαλοι θα συνεδριάσουν τη Δευτέρα για να καθορίσουν -όπως λένε- απεργιακές κινητοποιήσεις.

Σημειώνεται ότι, την ίδια ώρα έξω από το υπουργείο διαδήλωναν εναντίον της αλλαγής του τρόπου διορισμού, αδιόριστοι εκπαιδευτικοί.

Διαμαντοπούλου: «Το Νέο Σχολείο είναι μια μεγάλη αλλαγή»

«Το Νέο Σχολείο είναι μια μεγάλη αλλαγή που αφορά το τι και πώς μαθαίνουμε στο σχολείο. Αφορά νέα προγράμματα, αλλαγές στις μεθόδους διδασκαλίας, νέα εργαλεία, ψηφιακό σχολείο. Το νέο σχολείο αφορά προγράμματα, υποδομές και νομοθετικές ρυθμίσεις. Αρχίζουμε τη συζήτηση της πρώτης νομοθετικής ρύθμισης που αφορά στους εκπαιδευτικούς ως πρωταγωνιστές της εκπαίδευσης. Αυτό σημαίνει ότι περιγράφουμε το πώς θέλουμε το νέο δάσκαλο. Με το πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας, με την πρόσληψή του μέσω ΑΣΕΠ, με το δόκιμο εκπαιδευτικό, τη λειτουργία του σχολείου με σωστό τρόπο, ώστε ο εκπαιδευτικός να είναι στο σχολείο -και να είναι για σημαντικό χρονικό διάστημα, καθώς την επιλογή στελεχών», δήλωσε μετά τη συνάντηση η υπουργός Παιδείας.

«Πάνω από όλα θέλω να διαβεβαιώσω ότι το νομοσχέδιο έχει και τη μεταβατική εκείνη περίοδο που δεν πρέπει να δημιουργεί αγωνίες και φόβο στους ανθρώπους που είχαν λειτουργήσει με μια συγκεκριμένη πρότερη ρύθμιση της πολιτείας. Η όλη προσπάθεια θα γίνει με τους εκπαιδευτικούς αλλά για τον μαθητή. Γιατί πρώτα είναι ο μαθητής», κατέληξε η κ. Διαμαντοπούλου.

ZENITH