Skip to main content

Έτοιμοι για κινητοποιήσεις οι Έλληνες αγελαδοτρόφοι

Έτοιμοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, σε περίπτωση που γίνει πραγματικότητα η μείωση στις τιμές παραγωγού κατά 2 - 3 λεπτά από τις γαλακτοβιομηχανίες, δήλωσαν, οι Έλληνες αγελαδοτρόφοι.
Έτοιμοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, σε περίπτωση που γίνει πραγματικότητα η μείωση στις τιμές παραγωγού κατά 2 - 3 λεπτά από τις γαλακτοβιομηχανίες, δήλωσαν, οι Έλληνες αγελαδοτρόφοι, δια στόματος του προέδρου του Συλλόγου Αγελαδοτρόφων Ελλάδας, Γιώργου Κεφαλά, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ζητώντας την καθιέρωση συμβολαίου μεταξύ κτηνοτρόφων και γαλακτοβιομηχανιών.

Η υπουργός για το συγκεκριμένο θέμα τόνισε ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει έτοιμο ένα πρότυπο συμβολαίου και θα καλέσει κτηνοτρόφους και βιομηχάνους να προχωρήσουν στην υπογραφή του. Παράλληλα, με την ευκαιρία της συνάντησης οι αγελαδοτρόφοι έθεσαν υπόψη της υπουργού όλα τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο ζητώντας την άμεση ενίσχυση όλων των αγελαδοτρόφων, αλλά και την ενεργοποίηση των ισοζυγίων σε κρέας και γάλα.

Η κ. Μπατζελή, σύμφωνα με όσα ανέφερε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος των αγελαδοτρόφων του νομού Λάρισας, Απόστολος Μωραϊτης δεν δεσμεύτηκε σε κανένα από τα θέματα, υπογραμμίζοντας ότι το ζήτημα της ενίσχυσης των αγελαδοτρόφων με το ποσό των 47 εκατ.ευρώ θα δοθεί μέσα από το δεύτερο πυλώνα του προγράμματος Αλέξανδρος Μπαλτατζής, κάτι που σημαίνει χρονοβόρες διαδικασίες.

ZENITH