Skip to main content

Ευκαιρίες κατάρτισης του εργατικού δυναμικού στην Κροατία

Η οικονομική κρίση, εκτός από προβλήματα, δημιούργησε και ευκαιρίες εκπαίδευσης και κατάρτισης του εργατικού δυναμικού, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικών Υποθέσεων και Προστασίας της Αυστρίας.
Η οικονομική κρίση, εκτός από προβλήματα, δημιούργησε και ευκαιρίες εκπαίδευσης και κατάρτισης του εργατικού δυναμικού, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικών Υποθέσεων και Προστασίας της Αυστρίας, Ρούντολφ Χουντστόρφερ, από το βήμα των εργασιών του συνεδρίου για τις οικονομικές σχέσεις Αυστρίας- Κροατίας, που διοργάνωσε η Υπηρεσία Απασχόλησης της Κροατίας (ΗΖΖ), στο πλαίσιο της βελτίωσης της αγοράς εργασίας στις δύο χώρες, μέσω της διασυνοριακής συνεργασίας.

Ο Αυστριακός υπουργός Εργασίας τόνισε πως η επένδυση στην εκπαίδευση και την κατάρτιση των εργαζομένων μπορεί να αποτελέσει ένα εργαλείο μείωσης της ανεργίας και υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ της Κροατίας και της Αυστρίας σε θέματα απασχόλησης. Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομίας, Εργασίας και Επιχειρηματικότητας της Κροατίας, Ντιούρο Πόπιγιατς επεσήμανε, μεταξύ άλλων, πως η Κροατία είναι πρόθυμη να υιοθετήσει μοντέλα και λύσεις για τη βελτίωση της κατάστασης στην αγορά εργασίας.

Το συνέδριο παρακολούθησαν, εξάλλου, εκπρόσωποι των υπηρεσιών απασχόλησης της Σερβίας, του Μαυροβουνίου, της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης και της Σλοβενίας.

ZENITH