Skip to main content

Ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου για τη βία στα γήπεδα

Απόλυτα κομβική για την επανέναρξη ή μη του πρωταθλήματος της Super League, χαρακτηρίζεται η σημερινή ημέρα. Διαδοχικές συσκέψεις Κοντονή με υπουργούς και θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου.

Απόλυτα κομβική για την επανέναρξη ή μη του πολύπαθου πρωταθλήματος της Super League, μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί η σημερινή ημέρα, καθώς αναμένεται η σχετική απόφαση για τα μέτρα πάταξης της βίας εντός των γηπέδων από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή.

Ειδικότερα, στις 11:00 το πρωί θα γίνει ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για θέματα που επείγουν σε ό,τι αφορά το ελληνικό ποδόσφαιρο, παρουσία και των υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Δικαιοσύνης και Επικρατείας, του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου, και του υπουργού Επικρατείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλέκου Φλαμπουράρη.

Παράλληλα, το μεσημέρι στις 15:00 θα ακολουθήσει συνάντηση του κ. Κοντονή με τα θεσμικά όργανα του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπου θα κριθεί το κατά πόσο θα αρχίσει και πάλι το πρωτάθλημα της πρώτης τη τάξει κατηγορίας.

Με αφορμή τα εκτεταμένα επεισόδια στο ντέρμπι «αιωνίων» της Λεωφόρου αλλά και την τραγελαφική συνεδρίαση της Super League την περασμένη εβδομάδα, ο υφυπουργός Αθλητισμού έλαβε την απόφαση για αναβολή της 26ης αγωνιστικής, επόμενως σήμερα θα συζητηθεί αν διαφαίνονται κινήσεις προς τη βελτίωση της κατάστασης στο ελληνικό, επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Αυτά που αποφασίστηκαν στο ΔΣ της Λίγκας τη Δευτέρα (02/03), αλλά και όσα φέρονται να ειπώθηκαν στη συνάντηση Κοντονή, Μαρινάκη, Αλαφούζου την Τρίτη (03/03), δείχνουν πως πιθανότατα θα υπάρξει το «ΟΚ» για να αρχίσει ξανά το πρωτάθλημα.

Μολαταύτα, τίποτα δεν μπορεί να ειπωθεί με σιγουριά αν δεν διεξαχθεί η συνάντηση του κ. Κοντονή με τους φορείς του ελληνικού ποδοσφαίρου, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 15:00.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υφυπουργός Αθλητισμού θα περιμένει να δει εγγράφως δεσμεύσεις από τη διοργανώτρια αρχή της Super League για τα μέτρα κατά της βίας, ενώ φέρεται να έχει ζητήσει τη συγκατάθεση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για να δώσει το «ΟΚ» και να αρχίσει ξανά το πρωτάθλημα.

ZENITH