Skip to main content

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Bράβευση για Λέσβο και Απολιθωμένο Δάσος

Τους «Ευρωπαϊκούς Προορισμούς Αριστείας» έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το 2006.
Απονεμήθηκαν τα βραβεία EDEN - Ευρωπαϊκοί προορισμοί Αριστείας σε μια λαμπρή τελετή που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο εντυπωσιακό και πρόσφατα ανακαινισμένο Palais de Congres - Square στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Τουρισμού.

Η Λέσβος, ήταν που απέσπασε για λογαριασμό της Ελλάδας το πρώτο βραβείο «Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας -EDEN» έτους 2009 για την «Προστατευόμενη Περιοχή Απολιθωμένου ΔάσουςΛέσβου» ανάμεσα σε 22 ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Το βραβείο παρέλαβαν εκ μέρους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λέσβου η αντινομάρχης Λέσβου κα Μ. Τζουβελεκάκη και ο διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου αναπληρωτής καθηγητής Ν. Ζούρος.

Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Τουρισμού - DG ENTR κ. Φ. Ιανιέλο, παραδίδοντας το βραβείο, αναφέρθηκε στη μοναδικότητα του Απολιθωμένου Δάσους, στοιχείο που συνέβαλε αποφασιστικά στην επιλογή.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οργανώθηκε έκθεση των βραβευθέντων προορισμών και η Λέσβος συμμετείχε με ειδικό περίπτερο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λέσβου στο οποίο προβλήθηκε το Απολιθωμένο Δάσος και τα πολιτιστικά και φυσικά μνημεία του νησιού.

Το Περίπτερο της Λέσβου επισκέφτηκε την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γκίντερ Φερχόιγκεν, o οποίος ενημερώθηκε από τον διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου κ. Ν. Ζούρο για τις δυνατότητες της νήσου στον τομέα της ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού και τις ποιοτικές υπηρεσίες που προσφέρει το Απολιθωμένο Δάσος.

Τους «Ευρωπαϊκούς Προορισμούς Αριστείας» έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το 2006.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ZENITH