Skip to main content

Ευρωπαϊκή προοπτική για τα Δυτικά Βαλκάνια

Η ΕΕ διαβεβαίωσε σήμερα από το Σαράγεβο την «χωρίς αμφιβολία» υποστήριξή της στην ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των δυτικών Βαλκανίων, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση διαβεβαίωσε σήμερα από το Σαράγεβο την «χωρίς αμφιβολία» υποστήριξή της στην ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των δυτικών Βαλκανίων, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Μιγκέλ Άνχελ Μορατίνος.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση επαναλαμβάνει την χωρίς αμφιβολία δέσμευσή της στην ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των δυτικών Βαλκανίων, που παραμένει απαραίτητη για την σταθερότητα και την ανάπτυξη της περιοχής», πρόσθεσε ο Μορατίνος σε ανακοίνωσή του.

«Σήμερα στο Σαράγεβο, η ΕΕ και τα δυτικά Βαλκάνια αποφάσισαν να έχουν μία νέα συμφωνία για το μέλλον, ένα μέλλον ελπίδας, ένα μέλλον ειρήνης, ένα μέλλον πλήρους ενσωμάτωσης στην ΕΕ», υπογράμμισε ο Μορατίνος.

Ενώ και ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Διεύρυνση Στέφαν Φούλε δήλωσε: «Η περιοχή των δυτικών Βαλκανίων είναι πρώτη προτεραιότητα για την εξωτερική πολιτική της ΕΕ». Οι δηλώσεις αυτές έγιναν στο πλαίσιο της συνόδου ΕΕ -Βαλκανίων που γίνεται στο Σαράγεβο.

ZENITH