Skip to main content

Εύθραυστη η ανάκαμψη των εξαγωγών κατά τον ΣΕΒΕ

Την έντονη ανησυχία του για την πορεία των εξαγωγών εκφράζει ο ΣΕΒΕ, σημειώνοντας ότι επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες για εύθραυστη ανάκαμψη, καθώς μετά την αύξηση του Μαρτίου (16%) και του Απριλίου (4%),
Την έντονη ανησυχία του για την πορεία των ελληνικών εξαγωγών εκφράζει ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας (ΣΕΒΕ), σημειώνοντας ότι επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες του συνδέσμου για εύθραυστη ανάκαμψη των εξαγωγών, καθώς μετά την αύξηση του Μαρτίου (16%) και του Απριλίου (4%), τον Μάιο σημειώθηκε πτώση 5,8%.

Κατά τον ΣΕΒΕ, η ελληνική οικονομία αποδεικνύει τα μειωμένα αντανακλαστικά της στην οικονομική κρίση, καθώς και το πόσο μικρό ρόλο διαδραματίζουν οι εξαγωγές, αποτελώντας μόλις το 5,7% του ΑΕΠ για το πρώτο τρίμηνο 2010.

Ο ΣΕΒΕ, επικαλούμενος στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, αναφέρει ότι το εμπορικό έλλειμμα της χώρα μας για τον Μάιο 2010 σημείωσε μείωση κατά  30%, ενώ σε απόλυτες τιμές υπολογίζεται στο μισό του εμπορικού ελλείμματος του Μαίου 2008, και συγκεκριμένα σε 1,8 δισ. ευρώ.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω στοιχεία, ο ΣΕΒΕ κρίνει επιτακτική την ανάγκη εξαγγελίας ενός στοχευμένου προγράμματος για την ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών, ώστε να δοθούν πρακτικά εργαλεία ενίσχυσης της Εξωστρέφειας, της Καινοτομίας και της Ποιότητας και της Ανταγωνιστικότητας στα πλαίσια του ΕΣΠΑ.

ZENITH