Skip to main content

Ευθυμιάδης: «Δεν νιώθω μεσσίας»

Τους βασικούς άξονες του προγράμματός του για τη Θεσσαλονίκη παρουσίασε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Η πόλη μπροστά», Νίκος Ευθυμιάδης.
Τους βασικούς άξονες του προγράμματός του για τη Θεσσαλονίκη παρουσίασε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Η πόλη μπροστά», Νίκος Ευθυμιάδης.

«Δε νιώθω ούτε μεσσίας που ήρθα να σώσω την πόλη από τα δεινά της, ούτε επιθυμώ να ικανοποιήσω κάποια ακραία φιλοδοξία μου. Είμαι άνθρωπος της κοινής λογικής, αλλά ταυτόχρονα των μεγάλων στόχων και της συνεχούς προσπάθειας για το καλύτερο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την στρατηγική ανάπτυξη της πόλης ο κ. Ευθυμιάδης σημείωσε ότι με τη Ζώνη Καινοτομίας έτοιμη από το 2002, σήμερα θα είχαμε 10.000 θέσεις εργασίας μέσα στη Ζώνη και άλλες 30.000 θέσεις σε ολόκληρη την πόλη. «Αντ’ αυτού, δεν υπάρχει ούτε Διοικητικό Συμβούλιο», συμπλήρωσε.

Για τη ΔΕΘ-HELEXPO ανέφερε ότι ο δήμος πρέπει να υποστηρίζει μια διαχρονική πολιτική και στόχους, ώστε η Θεσσαλονίκη να εξελιχθεί σε μια διεθνή Συνεδριούπολη-Εκθεσιούπολη, που θα συνδέει τη Δύση με την Ανατολή.

Επίσης, ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε στην πράσινη ανάπτυξη, αλλά και στο λιμάνι που μπορεί, όπως είπε, να αποτελέσει τον πνεύμονα και την ατμομηχανή για την πόλη.

«Η Θεσσαλονίκη θα κερδίσει το μέλλον της μόνον αν επενδύσει στα βασικά χαρακτηριστικά που την καθιστούσαν για 2300 χρόνια - και αδιάκοπα - ένα μεγάλο αστικό κέντρο, μια πόλη σταυροδρόμι μεταξύ Δύσης και Ανατολής», ανέφερε ο κ. Ευθυμιάδης και κατέληξε:

«Η Θεσσαλονίκη μπορεί να κερδίσει το μέλλον της μόνον αν καταφέρει να αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που αποτελούν τα συστατικά στοιχεία της ταυτότητάς της.  Γιατί μέσα από αυτά θα πετύχει την ανάπτυξη, θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και ευημερία για την πόλη. Θέσεις εργασίας για όλους τους πολίτες, τους πολλούς νέους, από όλες τις γειτονιές της πόλης, αλλά και από την Ελληνική επαρχία».

ZENITH