Skip to main content

Εξαγωγικό άνοιγμα σε Βουλγαρία και Νορβηγία από την Κορφή

Έμφαση σε εξαγωγές και νέα προϊόντα δίνει για φέτος η γαλακτοβιομηχανία Κορφή, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της κ. Νίκος Τριφταρίδης.
Δυναμική στρατηγική περαιτέρω ανάπτυξης εφαρμόζει η γαλακτοβιομηχανία Κορφή, αφενός με την παραγωγή νέων προϊόντων και αφετέρου, δίνοντας έμφαση στις εξαγωγές, επιχειρώντας την «κατάκτηση» των αγορών της Βουλγαρίας και της Νορβηγίας.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της γαλακτοβιομηχανίας  Κορφή, κ. Νίκος Τριφταρίδης επισημαίνει ότι η εταιρία σχεδιάζει νέα γαλακτοκομικά προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας, τα οποία θα κυκλοφορήσουν στην αγορά πριν το Πάσχα. Συγκεκριμένα  η Κορφή πρόκειται να κυκλοφορήσει προϊόντα, όπως: το ρυζόγαλο, τα γιαούρτια με φρούτα και το ξυνόγαλο με φρούτα.

Επίσης, η Κορφή μέσω της στρατηγικής που εφαρμόζει κατάφερε να μην επηρεαστεί από την κρίση και τα αποτελέσματά της να κινηθούν ανοδικά, παρά το γεγονός ότι προέβη στη μείωση της τιμής πώλησης του γάλακτος, στο πλαίσιο μείωσης του κόστους λειτουργίας, αλλά και συμμετέχοντας στην προσπάθεια κατά της ακρίβειας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το 2009, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 5,6-5,8 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση περίπου 12% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Τα κέρδη ανήλθαν σε 600.000 ευρώ. Επίσης η Κορφή δραστηριοποιείται και στο χώρο του private label, όπου συνεργάζεται με την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Lidl.

Όσον αφορά το εξαγωγικό άνοιγμα της εταιρία ο κ. Τριφταρίδης επισημαίνει ότι μέχρι πρότινος η εταιρία υλοποιούσε ελάχιστες εξαγωγές σε Ιταλία. Αποφάσισε, ωστόσο, να δώσει έμφαση στις εξαγωγές φέτος και το εξαγωγικό εγχείρημα ξεκίνησε με τις αγορές της Βουλγαρίας και της Νορβηγίας.

Στην εσωτερική αγορά η Κορφή θα προχωρήσει στην ενίσχυση του δικτύου διανομής, που διαθέτει στην Ελλάδα και συνεχώς επεκτείνει την παρουσία των προϊόντων της σε περισσότερες περιοχές. Σήμερα η Κορφή διαθέτει τα προϊόντα της στους νομούς Πιερίας, όπου κατέχει ηγετική θέση, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Πέλλας και Λάρισας.

Όσον αφορά στις επενδύσεις η Κορφή πρόσφατα ολοκλήρωσε επενδύσεις 700.000 ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού της εξοπλισμού και την εγκατάσταση νέων γραμμάτων παραγωγής γιαουρτιού. Σχεδιάζει την επέκταση των εγκαταστάσεων της με την προσθήκη 1.800 τμ ως αποθηκευτικούς χώρους. Ωστόσο, η επένδυση αυτή θα εισέλθει σε τροχιά υλοποίησης μετά την κρίση, αναφέρει.

Η Κορφή επεξεργάζεται αποκλειστικά ολόφρεσκο ελληνικό γάλα και παράγει μια ευρεία ποικιλία προϊόντων: Φρέσκο γάλα πλήρες με 3,7% λιπαρά, ελαφρύ και άπαχο, γιαούρτι παραδοσιακό και ευρωπαϊκού τύπου, φρέσκο γάλα με κακάο και αριάνι.

Το εφαλτήριό της βρίσκεται στον Κάτω Άγιο Ιωάννη, ένα γραφικό και παραδοσιακό χωριό του νομού Πιερίας. «Πρωταρχικός σκοπός της εταιρείας μας είναι να προσφέρουμε στην ελληνική οικογένεια γευστικά και υγιεινά γαλακτοκομικά προϊόντα άριστης ποιότητας βασισμένα σε συνταγές που είναι κοντά στην παράδοση του τόπου μας.Τα μέσα για να τον πετύχει είναι πολλά: άριστη πρώτη ύλη, αγνά υλικά, σύγχρονος εξοπλισμός παραγωγής, αυστηροί κανόνες υγιεινής, συνεχείς έλεγχοι, σεβασμός στο περιβάλλον, άνθρωποι με αίσθημα ευθύνης», τονίζει καταλήγοντας ο κ. Τριφταρίδης.

ZENITH