Skip to main content

Εξαγοράζει τη ΒΗΤΑ - ΠΙ η ΕΛΓΕΚΑ

Στον έλεγχο της ΕΛΓΕΚΑ περνά η εταιρία χονδρικής ΒΗΤΑ - ΠI που ανήκει στην Ατλάντικ έναντι του ποσού των 10,28 εκατ. ευρώ. Η συγκεκριμένη κίνηση αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω την ΕΛΓΕΚΑ και να δώσ
Στον έλεγχο της ΕΛΓΕΚΑ περνά η εταιρία χονδρικής ΒΗΤΑ - ΠI που ανήκει στην Ατλάντικ. Συγκεκριμένα η ΕΛΓΕΚΑ προχώρησε στην εξαγορά του δικαιώματος προτίμησης στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του 99,71% των μετοχών της εταιρίας ΒΗΤΑ ΠΙ από την εισηγμένη εταιρία Ατλάντικ Σούπερ Μάρκετ έναντι του ποσού των 10,28 εκατ. ευρώ.

Η συγκεκριμένη κίνηση αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω την ΕΛΓΕΚΑ και να δώσει μια ένεση ρευστότητας στην Ατλάντικ.

Σήμερα, η ΒΗΤΑ ΠΙ έχει την αποκλειστική διανομή της TASTY/LAYS στις περιοχές Θεσσαλονίκης, Δράμας, Καβάλας και Κιλκίς. Διαθέτει κέντρα διανομής και αποθηκευτικούς χώρους στη Θεσσαλονίκη, στην Καβάλα, στην Κομοτηνή, στα Τρίκαλα και στο Ηράκλειο Κρήτης για την υποστήριξη και άμεση ικανοποίηση των απαιτήσεων και των προσδοκιών των πελατών της.

Ο κύκλος εργασιών της ΒΗΤΑ ΠΙ το 2009 και το 2008 ανήλθε σε 24,837 εκατ. ευρώ και 23.137 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Με τη σταδιακή δραστηριοποίηση της εταιρείας στον κλάδο της χονδρικήςπώλησης σε μικρούς ομίλους super markets, ήδη από το α΄ τετράμηνο του2010 παρουσιάζει σημαντική αύξηση μεγεθών με τον κύκλο εργασιών ναανέρχεται σε 24,562 εκατ. ευρώ έναντι 7,785 εκατ. ευρώ την αντίστοιχηπερσινή περίοδο, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει σε ετησιοποιημένοκύκλο εργασιών της τάξεως των 105.000 εκατ. ευρώ και σε αντίστοιχα κέρδηπρο φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικώναποσβέσεων (ΕΒΙΤDA) ύψους 2,2 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι βάσει των δημοσιευμένων στοιχείων πρώτου τριμήνου 2010 του ομίλου ΑΤΛΑΝΤΙΚ, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ΒΗΤΑ ΠΙ αντιπροσώπευε το 10,2% του ενοποιημένου κύκλου εργασιών.

ZENITH