Skip to main content

Εξαπάτηση ηλικιωμένης

Μεγάλο χρηματικό ποσό από ηλικιωμένη αφαίρεσαν δύο άγνωστοι υποστηρίζοντας ότι το εν λόγω ποσό τούς χρωστούσε ο γιος της.
Μεγάλο χρηματικό ποσό από ηλικιωμένη αφαίρεσαν δύο άγνωστοι υποστηρίζοντας ότι το εν λόγω ποσό τούς χρωστούσε ο γιος της.

Συγκεκριμένα, η ηλικιωμένη γυναίκα δήλωσε ότι δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο, ένας άντρας και μία γυναίκα, την πλησίασαν έξω από την οικία της και με το πρόσχημα ότι εκκρεμεί οικονομική συναλλαγή με τον γιο της, την οδήγησαν σε δύο τραπεζικά υποκαταστήματα. Η γυναίκα έκανε ανάληψη του χρηματικού ποσού που της ζήτησαν οι δυο άγνωστοι, το οποίο και τους παρέδωσε.

Διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Με αφορμή το προαναφερόμενο περιστατικό, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, με σεβασμό και συμπάθεια προς τους υπερήλικες, προτείνει τα ακόλουθα:

- Να είστε επιφυλακτικοί με άγνωστα άτομα που σας πλησιάζουν είτε με το πρόσχημα των ευκαιριακών αγορών, είτε ως γνωστοί συγγενών σας, προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους, ασφαλιστήριων συμβολαίων, ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λπ. για λογαριασμό των συγγενικών σας προσώπων.

- Σε περίπτωση που θέλετε να βοηθήσετε τους οικείους σας ως προς εκκρεμείς οικονομικές τους συναλλαγές, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί τους, ώστε να τις επιβεβαιώνετε.

- Έχετε πρόχειρα τα τηλέφωνα με τα οποία θα πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, στενοί συγγενείς κ.α.).

ZENITH