Skip to main content

Εξάρθρωση κυκλώματος με πλαστά χαρτονομίσμα

Εγκληματική οργάνωση με πολυετή δράση στην παρασκευή και διάθεση στην αγορά μεγάλων ποσοτήτων παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων, εξαρθρώθηκε ύστερα από έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Οικονομικών Εγκλημά
Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση με πολυετή δράση στην παρασκευή και διάθεση στην αγορά μεγάλων ποσοτήτων παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων, ύστερα από έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Οικονομικών Εγκλημάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την EUROPOL.

Συγκεκριμένα, έπειτα από αξιοποίηση στοιχείων συνελήφθησαν σήμερα 4 άτομα, ηλικίας από 30 ως 40 ετών, τα οποία, με τη βοήθεια των συνεργών τους, παρασκεύαζαν και στη συνέχεια διέθεταν σε ενδιαφερόμενους αγοραστές πλαστά χαρτονομίσματα.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι, την Άνοιξη του 2007, η «σπείρα» παρέδωσε έναντι αντιτίμου, σε αλλοδαπούς αγοραστές, πλαστά χαρτονομίσματα που αντιστοιχούσαν σε 120.000 ευρώ.

Σε έρευνα στο σπίτι ενός εκ των συλληφθέντων, εντοπίσθηκαν μάλιστα και κατασχέθηκαν πλαστά χαρτονομίσματα των 200 ευρώ.

Επιπλέον, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη του κυκλώματος επιδίδονταν στη συστηματική διακίνηση λαθρομεταναστών, αλλά και στη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η δράση της συγκεκριμένης οργάνωσης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες συλλήψεις θα ακολουθήσουν και τις επόμενες ημέρες.

ZENITH