Skip to main content

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα σωματεμπορίας στη Θεσσαλονίκη

Οργανωμένο κύκλωμα σωματεμπορίας που προωθούσε αλλοδαπές στην πορνεία εξαρθρώθηκε από τους αστυνομικούς της ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Οργανωμένο κύκλωμα σωματεμπορίας που προωθούσε αλλοδαπές στην πορνεία εξαρθρώθηκε από τους αστυνομικούς της ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Όπως ανακοινώθηκε, αρχικά συνελήφθησαν δύο αδέρφια ηλικίας 37 και 29 χρόνων που είχαν αναλάβει το ρόλο των «οδηγών» και μετέφεραν καθημερινά τις γυναίκες  σε οίκους ανοχής.

Ακολούθησαν έρευνες σε μισθωμένα διαμερίσματα, σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, όπου εντοπίστηκαν έξι αλλοδαπές γυναίκες, ηλικίας από 20 ως 33 ετών, οι οποίες συνελήφθησαν με τις κατηγορίες της παράβασης του νόμου περί εκδιδομένων επ΄αμοιβή προσώπων, της πλαστογραφίας πιστοποιητικού, της υφαρπαγής πλαστής βεβαίωσης κ.α.

Επιπλέον, εντοπίστηκαν τρεις γυναίκες, ηλικίας 23, 25 και 33 ετών (οι δυο πρώτες αδερφές), οι οποίες ήδη φιλοξενούνται σε ξενώνα Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, τα μέλη του κυκλώματος ξεκίνησαν τη δράση τους το 2007, μεταφέροντας αλλοδαπές μητέρες ανηλίκων κυρίως από την ΕΣΣΔ με την υπόσχεση της εύρεσης εργασίας. Την εξασφάλιση της «νομιμοποίησης» των γυναικών αναλάμβαναν άλλα μέλη του κυκλώματος, με συμβολαιογραφικές πράξεις αναγνώρισης τέκνου εκτός γάμου, προσκομίζοντας πλαστά πιστοποιητικά γέννησης.

Στη συνέχεια οι δράστες εξανάγκαζαν τις αλλοδαπές να «εργάζονται» σε οίκους ανοχής, προκειμένου να αποπληρώσουν τα έξοδα «νομιμοποίησής» τους. Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται, προκειμένου να εντοπιστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

ZENITH