Skip to main content

Έχασε…500.000 υποστηριχτές!

Η ΝΔ αντί να βάλει πλάτη και να στηρίξει την κοινωνία, στα… ελώδη εδάφη του ΔΝΤ και της παγκόσμιας οικονομίας, ψάχνει το δικό της βηματισμό. Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου
Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου
melkar4@yahoo.gr


Πάλι καλά, πήγαν και ψήφισαν 300.000 (και βάλε) γαλάζιοι στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, ενώ ήταν εγγεγραμμένοι 900.000! Ο πρόεδρος Σαμαράς θα έπρεπε να τρίβει τα μάτια του, για την αξιοπρεπή προσέλευση της κάλπης, παρά τις τελευταίες απογοητευτικές δημοσκοπήσεις*, όμως έχει πολλούς λόγους να ανησυχεί.

Βέβαια, εκείνα τα… μπερεκέτια των 800.000 ψηφοφόρων υπέρ της δικής του προεδρίας, δεν περίμενε να τα ξαναδεί και μάλιστα σε διαδικασίες ταπεινής…εκπροσώπησης σε ΝΟΔΕ και τοπικές, τόσο λόγω της αρνητικής συγκυρίας για το κόμμα του (βλ Ρουσόπουλο, εξεταστικές, ενδεχόμενο κατάθεσης Καραμανλή κ.α.) όσο και για στο ευρύτερο πολιτικό σύστημα της χώρας (βλ Μαντέλη, Τσουκάτο, ενδεχόμενο κατάθεσης Σημίτη κ.α.)

Παρ΄ όλα αυτά η ηγεσία της ΝΔ βάζει από σήμερα το πρωί, στο μικροσκόπιο, το αποτέλεσμα της εσωκομματικής κάλπης κι ενόψει συνεδρίου, παλεύει να ξανακερδίσει τους χαμένους… «φαν». Θα επιδιώξει, το κόμμα να αναγεννηθεί με συμμετοχή όσο γίνεται περισσότερων γαλάζιων και όχι από…μόνο του, για να απαντήσει στα σενάρια διάσπασης!

Για την επίτευξη αυτού του στόχου, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν κι άλλες ψυχρολουσίες Σαμαρά, τύπου «δεν θα απολογούμαι εγώ για Ρουσόπουλους, Βουλγαράκηδες και Παυλίδηδες!» Στα ξαφνικά και στα αναπάντεχα, θα έχουμε νέες…«εκκαθαρίσεις», οι οποίες κατά την άποψη μου θα ανοίξουν μια ώρα αρχύτερα, τις διαδικασίες για το νέο πολιτικό σχήμα που βρίσκεται ήδη στα σκαριά (βλ Μπακογιάννη).

Άλλωστε, όπως είπε και ο «αντ΄ αυτού» Αβραμόπουλος, «το πολιτικό σύστημα πρέπει να προχωρήσει σε θαρραλέες κινήσεις και να περάσει μέσα από διαδικασία εξαγνισμού του(!)». Σ΄ αυτή την καθαρτήρια διαδικασία δεν συμπεριέλαβε νέτα σκέτα και τη ΝΔ, όμως όλα δείχνουν ότι παλιά στελέχη –όπως ο κ. Αβραμόπουλος- «μαγειρεύουν» τις νέες συνταγές… επιβίωσης, τόσο του ίδιου του κόμματος όσο και των άξιων(;) που υπηρετεί. Τουλάχιστον αυτή τη φορά προσπαθούν το «ψητό» να το ψήσουν καλύτερα και να το μοιραστούν και με άλλους…

*Σύμφωνα με τη Public Issue 6 στους 10 πολίτες θεωρούν πιθανή τη διάσπαση της ΝΔ και το ίδιο θεωρούν 1 στους 2 ψηφοφόρους της ΝΔ.

ZENITH