Skip to main content

Έχασε στο ντιμπέιτ ο Μπράουν

Χαμένος βγήκε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Γκόρντον Μπράουν, κατά τη χθεσινοβραδινή τηλεοπτική μονομαχία, ενόψει των εκλογών της 6ης Μαΐου. Αρκετά κερδισμένος ο φιλελεύθερος- δημοκρατικός, Νικ Κλεγκ.
Χαμένος βγήκε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Γκόρντον Μπράουν, κατά τη χθεσινοβραδινή τηλεοπτική μονομαχία, ενόψει των εκλογών της 6ης Μαΐου.

Ο κ. Μπράουν δεν φάνηκε να πείθει τους Βρετανούς, στους οποίους υποσχέθηκε «ευημερία», ενώ παραβίασε επανειλλημένα τους αυστηρούς κανόνες που είχαν θεσπιστεί, απευθύνοντας τον λόγο απευθείας στον κυριότερο αντίπαλό του και ηγέτη των συντηρητικών, Ντέιβιντ Κάμερον. «Δεν μπορείτε να ρετουσάρετε την πολιτική σας, όπως ρετουσάρετε τιςπροεκλογικές αφίσες σας», παρατήρησε, αναφερόμενος σε μια αμφιλεγόμενηαφίσα των Τόρις που δείχνει τον Κάμερον πολύ νέο, προκαλώντας την παρέμβαση του δημοσιογράφου συντονιστή.

Αρκετά κερδισμένος ήταν ο φιλελεύθερος- δημοκρατικός, Νικ Κλεγκ, καθώς το κεντρικό του σύνθημα «δικαιοσύνη», φάνηκε να κερδίζει την πλειοψηφία των πολιτών. Η δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε ταυτόχρονα από το κανάλι, τον ανέδειξενικητή του ντιμπέιτ, καθώς πάνω από τους μισούςτηλεθεατές (55%) του έδωσαν θετική ψήφο. Οι κ.κ. Μπράουν και Κάμερονμοιράστηκαν τη δεύτερη θέση με ποσοστό 30%.

Το κανάλι Sky News, το οποίο θα φιλοξενήσει τη δεύτερη τηλεμαχία,διενήργησε επίσης δημοσκόπηση. Στο πρώτο μισάωρο του ντιμπέιτ οι κ.κ.Κάμερον και Κλεγκ προηγούνταν με 36% θετικές απόψεις έναντι 28% για τονκ. Μπράουν.

Οι τρεις υποψήφιοι μιλούσαν απευθείας με το κοινό που έθετε τιςερωτήσεις. Οι τομείς οι οποίοι τέθηκαν επί τάπητος ήταν, μεταξύ άλλων,η μετανάστευση, η εγκληματικότητα και η μεταρρύθμιση του συστήματοςυγείας.

Οι τρεις πολιτικοί θα συναντηθούν εκ νέου στα πλατό στις 22 και τις 29Απριλίου, με επίκεντρο αυτή τη φορά την εξωτερική πολιτική και τηνοικονομία, καθώς το πρώτο ντιμπέιτ εστίαζε στην εσωτερική πολιτική.

ZENITH