Skip to main content

Εξεταστική επιτροπή για την οικονομία ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Υπάρχει θέμα σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία, ανέφερε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συζήτηση στη Μόσχα με τα μέλη της ελληνικής δημοσιογραφικής αποστολής. Θετική η ανταπόκριση
Τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το θέμα της αξιοπιστίας των στατιστικών στοιχείων και για το δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας προανήγγειλε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής.

Υπάρχει θέμα σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία, επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συζήτηση στη Μόσχα με τα μέλη της ελληνικής δημοσιογραφικής αποστολής. Ο κ. Παπανδρέου ρωτήθηκε αν τίθεται θέμα σύστασης εξεταστικής Επιτροπής και έδωσε κατηγορηματική απάντηση.

Θετικά ανταποκρίνεται στην πρόταση του κ. Παπουτσή η ΝΔ, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της, Πάνος Παναγιωτόπουλος. «Απαντάμε καταφατικά, γιατί ως ΝΔ δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητάει η συγκεκριμένη έρευνα να ξεκινήσει από το 1980 «για να διαπιστώσουμε σε τι κατάσταση παρέδωσαν την οικονομία οικυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας στο ΠΑΣΟΚ και πόσο ψηλά εκτόξευσαν τοδημόσιο χρέος και τα ελλείμματα στη συνέχεια οι κυβερνήσεις τουκινήματος του οποίου ηγείται σήμερα ο κ. Παπανδρέου».

Παράλληλα, ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε πως «εξ’ αιτίας της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ, για τη συγκρότησηΕξεταστικής Επιτροπής, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να εκτεθεί η Χώραανεπανόρθωτα στις Βρυξέλλες και στη Διεθνή οικονομική Κοινότητα, σε μιαεξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία, όπου χρειάζονται από την Ελλάδα θετικάμηνύματα προς τις διεθνείς αγορές».

«Δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ δείχνει, για μια ακόμα φορά, ότι δεν αντιλαμβάνεταιτην κρισιμότητα των περιστάσεων και την σοβαρότητα των στιγμών», τόνισε.

ZENITH