Skip to main content

Έξι ναυπηγεία ιδιωτικοποιεί η Κροατία

Προσκλήσεις υποβολής προσφορών για την ιδιωτικοποίηση έξι κροατικών ναυπηγείων, ανακοίνωσε το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων της Κροατίας.
Προσκλήσεις υποβολής προσφορών για την ιδιωτικοποίηση έξι κροατικών ναυπηγείων ανακοίνωσε για δεύτερη φορά μετά τον άγονο διαγωνισμό του περασμένου Αυγούστου που περιελάμβανε περισσότερο περιοριστικούς όρους το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων της Κροατίας (HFP).

Ειδικότερα, οι προσκλήσεις αφορούν την πώληση μετοχών των ναυπηγείων α) «Brodogradevna Industrija 3. Maj d.d.» στην Rijeka (ποσοστό 83,32%) β) «Brodogradjevna Industrija Split d.d.» στο Σπλιτ (ποσοστό 99,78%) γ) «Brodotrogir» στο Trogir - περιοχή Split (ποσοστό 95,24%) δ) «Brodogradiliste Kraljevica d.d.» στην Kraljevica -περιοχή Rijeka (ποσοστό 99,54%), έναντι τιμήματος ενός κούνα (1 ευρώ=7,3 κούνα) και ειδικών συνθηκών το κάθε ένα.

Επιπλέον, την πώληση του 100% του ναυπηγείου «Brodosplit-Brodogradiliste Specijalnih Objekata» στο Split, έναντι τιμήματος εκκίνησης 18,16 εκατ. κούνα, καθώς και την πώληση του 59,25% των μετοχών του ναυπηγείου «Uljanik d.d.» της Pula, έναντι τιμήματος εκκίνησης 397,49 εκατ. κούνα (του μόνου ίσως κερδοφόρου ναυπηγείου στην Κροατία).

Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προσφορών είναι η 19η Απριλίου 2010.

ZENITH