Skip to main content

Έξι νεκροί από κατάρρευση κτιρίου στις Φιλιππίνες

Έξι άνθρωποι καταπλακώθηκαν από τα χαλάσματα κτιρίου, που στέγαζε κέντρο υγείας.
Έξι άνθρωποι βρήκαν το θάνατο όταν κέντρο υγείας κατέρρευσε αφού καταπλακώθηκε από τόνους λάσπης στις δυτικές Φιλιππίνες, δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομίας.
 
Οι διασώστες ανέσυραν τις έξι σορούς αργά το βράδυ από το κέντρο της πόλης Ταϊτάι στην επαρχία Παλαουάν, 600 χλμ. νότια της Μανίλας, δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας στην επαρχία, Αουρέλιο Τράμπε.

Ο Τράμπε είπε πως το κέντρο υγείας, το οποίο βρισκόταν στους πρόποδες ενός βουνού, κατέρρευσε ολοσχερώς. «Διακόψαμε τις επιχειρήσεις έρευνες και διάσωσης. Όλοι οι αγνοούμενοι βρέθηκαν», πρόσθεσε.

Η Δημήτρια δε Λούνα, αξιωματούχος του περιφερειακού νοσοκομείου, εκτίμησε ότι το έδαφος είχε διαβρωθεί από τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Σεισμός 6,9 ρίχτερ

Ισχυρός σεισμός, μεγέθους 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε νοτιοανατολικά του αρχιπελάγους Σούλου, στις Φιλιππίνες, σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.

Το επίκεντρο του σεισμού, που έγινε στις 5.41 τα ξημερώματα (τοπική ώρα), εντοπίζεται 297 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Τζόλο, στο αρχιπέλαγος Σούλου και σε βάθος 582 χιλιομέτρων.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές, ούτε έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι.

ZENITH