Skip to main content

Έξι oμολογιακά αξίας 555,2 εκατ. ευρώ από Vivartia

Στη σύναψη συμβάσεων κάλυψης για έξι κοινά ομολογιακά δάνεια με τις τράπεζες Alpha Bank, Εθνική, EFG Eurobank, Εμπορική, Marfin και Πειραιώς, συνολικής αξίας 555,2 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε η εταιρεία.
Στη σύναψη συμβάσεων κάλυψης για έξι κοινά ομολογιακά δάνεια με τις τράπεζες Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, EFG Eurobank, Εμπορική Τράπεζα, Marfin και Τράπεζα Πειραιώς, συνολικής αξίας 555,2 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε η Vivartia ABEE.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πέντε από τα δάνεια αυτά θα αναχρηματοδοτήσουν δανειακές υποχρεώσεις των κλάδων που αποσχίστηκαν στις 30.06.2010 και ειδικότερα, 86,280 εκατ. ευρώ της Δέλτα ΑΕ, 207,2 εκατ. ευρώ της Chipita ΑΕ, 74 εκατ. ευρώ της Everest, 104,8 εκατ. ευρώ της Goody΄s και 52,920 εκατ. ευρώ της Μπάρμπα Στάθης, ενώ 30 εκατ. ευρώ αναχρηματοδοτούν υποχρεώσεις της ίδιας της Vivartia Συμμετοχών.

Τα δάνεια είναι τριετούς διάρκειας με κυμαινόμενο επιτόκιο που εξαρτάται από τη διακύμανση του Euribor και συνδεδεμένα με τους συνήθεις αποδεκτούς χρηματοοικονομικούς δείκτες για την κάθε δανειζόμενη εταιρία με εξαίρεση το ομολογιακό δάνειο της Vivartia Συμμετοχών το οποίο έχει ημερομηνία λήξης 31/01/2011. Δεν αναμένεται να επηρεαστεί ουσιαστικά το χρηματοοικονομικό κόστος του ομίλου.

ZENITH