Skip to main content

Εξιχνιάστηκαν ληστείες στη Θεσσαλονίκη

Δείτε για ποιους λόγους πραγματοποιήθηκαν έξι συλλήψεις χθες και τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Ένας 33χρονος συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης στην ευρύτερη περιοχή του Κορδελιού, καθώς σε ελέγχους που πραγματοποιούσε ομάδα ΔΙΑΣ κατελήφθη να κατέχει ποσότητα κάνναβης.

Επιπλέον συνελήφθη 49χρονος ημεδαπός, ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης της χώρας, δυνάμει σχετικού εντάλματος, για συναφή αδικήματα.

Μάλιστα όπως αποκαλύφθηκε οι δύο άντρες, δρώντας από κοινού και με σκοπό τον προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους, κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Νοέμβριο του 2014, εισήλθαν παράνομα σε τρία οικόπεδα, στις περιοχές Μενεμένης και Κορδελιού, σε δύο εκ των οποίων στεγάζονταν επιχειρήσεις – συνεργεία και αφαίρεσαν, ανταλλακτικά, έξι μπαταρίες φορτηγών, καθώς και πλαστικά κιβώτια αποθήκευσης τροφίμων, αντικείμενα μεγάλης χρηματικής αξίας, σύμφωνα με δηλώσεις των παθόντων.

Επιπλέον μεσημεριανές ώρες χθες, στη Σταυρούπολη, συνελήφθη 44χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατελήφθη να αφαιρεί σιδερένια αντικείμενα από υπαίθριο χώρο εγκαταλελειμμένου οικήματος και να τα τοποθετεί σε φορτηγό αυτοκίνητο. Σε έρευνα που έγινε στο όχημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 σιδερένια παράθυρα, 7 σιδερένιες πόρτες, 2 κάγκελα πόρτας αύλιου  χώρου, 6 σιδερένιοι πάσσαλοι και 1 σιδερένια καρέκλα.

Αργότερα την ίδια ημέρα, στην περιοχή κέντρου πόλης, συνελήφθη 48χρονος ομογενής, διότι κατά την παραμονή του σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αφαίρεσε ένα κινητό τηλέφωνο. Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση.

Πρωινές ώρες χθες, στην Πολίχνη, συνελήφθη 34χρονος ομογενής, διότι αφαίρεσε διάφορα προϊόντα από σούπερ μάρκετ της περιοχής.

Πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, στην Περαία, συνελήφθη 20χρονος ημεδαπός, διότι διέρρηξε ΙΧΕ αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

ZENITH