Skip to main content

Έξω από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης εργαζόμενοι στις Σκουριές

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης στην Αθήνα πραγματοποίησαν περίπου 200 εργαζόμενοι των Μεταλλείων Κασσάνδρας.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης στην Αθήνα πραγματοποιούν περίπου 200 εργαζόμενοι των Μεταλλείων Κασσάνδρας.

Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται λόγω αθέτησης όπως λένε των τελευταίων πολιτικών δεσμεύσεων και επειδή οι δασεργάτες έμειναν χωρίς δουλειά λόγω της ανάκλησης των υλοτομικών εργασιών στις Σκουριές.

«Δεν θα ανεχτούμε παιχνίδια στις πλάτες μας. Δεν θα ανεχτούμε εκβιασμούς. Με τον αγώνα μας, θα νικήσουμε», ήταν ένα από τα συνθήματα των συγκεντρωμένων.

Σε ανακοίνωσή τους τα Σωματεία των εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας καλούν την κυβέρνηση και τους υπουργούς να τους ακούσουν και να ενημερωθούν “σοβαρά από όλες τις πλευρές”, ενώ παράλληλα απευθύνουν κάλεσμα στην ελληνική κοινωνία “να έρθει και να μάθει” ποιοι είναι και γιατί αγωνίζονται.

Ακόμη, προμηνύουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους “φτάνοντας στη Βουλή, τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς”.

Ερωτηθείς για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Π. Λαφαζάνης δήλωσε πως είναι δικαίωμα των εργαζομένων να διαμαρτύρονται, αλλά και υποχρέωση της Πολιτείας να διασφαλίζει την προστασία του περιβάλλοντος και την εφαρμογή των πολεοδομικών κανόνων.

Ο υπουργός επισήμανε ότι οι θέσεις εργασίας δεν κινδυνεύουν, ότι η απασχόληση είναι διασφαλισμένη και ότι δεν είναι δυνατό να διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι για την αντιδικία που έχει η κυβέρνηση με την εταιρεία.

 
 

ZENITH