Skip to main content

Έξοδο από την κρίση το 2013 βλέπει το ΔΝΤ

«Φως στο τούνελ» μετά από περίπου τρία χρόνια θα δει η ελληνική οικονομία, όπως εκτιμά ο ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στη χώρα μας Πόουλ Τόμσεν, σε συνέντευξή του.
Φως στο τούνελ από το 2013 θα δει η ελληνική οικονομία, όπως εκτιμά ο ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα», ενώ σχολιάζοντας την παρούσα κατάσταση στην οικονομία κάνει λόγο για απορρύθμιση.

Ο κ. Τόμσεν ξεκαθάρισε ότι για το 2011 και το 2012 τόνισε πως δεν προβλέπει νέα μείωση, αλλά πάγωμα των συντάξεων, ενώ μόνον όταν ανακτηθεί η αναπτυξιακή δυναμική της οικονομίας θα μπορέσει να επανεξετασθεί η επιστροφή της 13ης και 14ης σύνταξης στο Δημόσιο.

Όσον αφορά τις απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο επισημαίνει ότι η τρόικα καλύπτεται από τον κανόνα των πέντε συνταξιοδοτήσεων για κάθε εργαζόμενο που προσλαμβάνεται στο Δημόσιο και σημείωσε πως η αναδιάρθρωση των ΔΕΚΟ πρέπει να γίνει με τρόπο κοινωνικά υπεύθυνο και ισορροπημένο.

Σχετικά με τη συνολική αναδιάρθρωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού επεσήμανε πως είναι θέμα πολιτικής βούλησης, ενώ κλείνοντας απεκάλυψε πως το πολύ στα τέλη Σεπτεμβρίου θα λειτουργήσει γραφείο του ΔΝΤ στην Αθήνα.

ZENITH