Skip to main content

Εξόρμηση ΣΔΟΕ σε ιατρεία και παραλίες

Σειρά ελέγχων τόσο στα οικονομικά στοιχειά γιατρών της Θεσσαλονίκης όσο και σε καταστήματα στις παραλίες της Χαλκιδικής, ετοιμάζει ο ΣΔΟΕ, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr.
Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ μπαίνουν για μία ακόμα φορά οι μεγαλογιατροί της Θεσσαλονίκης. Όπως πληροφορείται η Voria.gr, τις επόμενες ημέρες κλιμάκιο ελεγκτών θα προχωρήσει σε εκτεταμένο έλεγχο στα οικονομικά στοιχεία πολλών γιατρών της πόλης.

Ο λόγος που οδήγησε το ΣΔΟΕ να οργανώσει σαρωτικούς ελέγχους είναι ότι στα χέρια των ελεγκτών βρίσκεται η λίστα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων με τις φορολογικές δηλώσεις γιατρών της Θεσσαλονίκης. Οι έλεγχοι που θα πραγματοποιηθούν είναι πολύ πιθανό να οδηγήσουν σε άνοιγμα λογαριασμών.

Αντίστοιχα, αιφνιδιαστικοί έλεγχοι πρόκειται να πραγματοποιηθούν και στις παραλίες της Χαλκιδικής και συγκεκριμένα σε καφετέριες και beach bar της περιοχής, όπου τα προηγούμενα χρόνια έχει παρατηρηθεί έκδοση αποδείξεων σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από τους τζίρους που σημειώνουν τα συγκεκριμένα καταστήματα τις τουριστικές περιόδους.

Οι παραπάνω έλεγχοι γίνονται στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει η κυβέρνηση για την πάταξη της φοροδιαφυγής και την αύξηση των φορολογικών εσόδων. Παρά τη μείωση του ελλείμματος, που αποδίδεται κυρίως στην υποχώρηση των δαπανών, στις τάξεις του υπουργείου Οικονομικών υπάρχει προβληματισμός για την πορεία των φορολογικών εσόδων, η αύξηση των οποίων ανέρχεται τον Ιούνιο στο 7,1%, έναντι ετήσιου στόχου 11,7% (υστέρηση περίπου 1 δισ. ευρώ), που θέτει το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

ZENITH