Skip to main content

Φαβορί ο Κάμερον στις βρετανικές εκλογές

Τα βρετανικά γραφεία στοιχημάτων δίνουν το αντιπολιτευόμενο Συντηρητικό Κόμμα ως αδιαμφισβήτητο νικητή των βουλευτικών εκλογών της 6 Μαΐου στη Μ.Βρετανία, αλλά ταυτόχρονα του δίνουν λιγοστές πιθανότητ
Τα βρετανικά γραφεία στοιχημάτων δίνουν το αντιπολιτευόμενο Συντηρητικό Κόμμα ως αδιαμφισβήτητο νικητή των βουλευτικών εκλογών στη χώρα, που προκηρύχθηκαν για τις 6 Μαΐου από τον πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν, αλλά ταυτόχρονα του δίνουν λιγοστές πιθανότητες να επιτύχει την απόλυτη πλειοψηφία.

Το γραφείο στοιχημάτων Ladbrokes παίζει 1 προς 8 τους Τόρις του Ντέιβιντ Κάμερον, όμως οι πιθανότητες μειώνονται στο 8 προς 15 όσον αφορά την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων.Το γραφείο Paddy Power παίζει την αντίστοιχη πιθανότητα 1 προς 6, ενώ το William Hill 8 προς 13.
Κανένα γραφείο δεν στοιχηματίζει ως νικητή τους Εργατικούς του Γκόρντον Μπράουν-οι αντίστοιχες πιθανότητες είναι 7 προς 2 στους Paddy Power, Coral, William Hill και ακόμη μικρώτερες 5 προς 1 στο Ladbrokes.

« Αρχικά, διαφαινόταν προς μεγάλη μας λύπη, πως θα ήταν ολότελα αδύνατο να στοιχηματίσει κανείς για τις εκλογές-τόσο πολύ προηγούνταν οι Συντηρητικοί.Κατόπιν όμως αυτό άρχιζε να αλλάζει, σε σημείο που την Παρασκευή παιζόταν 8 προς 11 η πιθανότητα να κερδίσουν την απόλυτη πλειοψηφία, το χαμηλώτερο ποσοστό που έχει καταγραφεί, ακόμη και από τις προηγούμενες εκλογές.

Η βραχυπρόθεσμη τάση των στοιχημάτων είναι υπέρ των Συντηρητικών, ενώ η μεσοπρόθεσμη ποντάρει στην επιστροφή των Εργατικών», τονίζει ο εκπρόσωπος του γραφείου William Hill Γκρέιαμ Σαρπ.
Η προοπτική να προκύψει μία Βουλή στην οποία κανένα κόμμα δεν θα διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία λαμβάνεται σοβαρά υπ’ όψη από τους ‘μπούκις’.

Στο William Hill παίζεται 6 προς 4, στον Paddy Power 13 προς 8 και 15 προς 8 στο Ladbrokes.«Το μέγα ερώτημα που θέτουν τα γραφεία στοιχημάτων είναι: θα πάρουν αρκετές ψήφους οι Συντηρητικοί» για να εξασφαλίσουν την απόλυτη πλειοψηφία;, τονίζει ο Ντάρεν Χέινς του Paddy Power.

Για το ίδιο γραφείο, οι Φιλελεύθεροι-Δημοκράτες, το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα, δεν πρόκειται να αποφασίσουν να συνεργασθούν με κανένα από τα άλλα κόμματα.Η πιθανότητα αυτή παίζεται 1 προς 5, το ενδεχόμενο να συμπήξουν συμμαχία με τους Εργατικούς παίζεται 6 προς 1, ενώ η συνεργασία με τους Συντηρητικούς δίνεται 8 προς 1.

ZENITH