Skip to main content

Φάουλ στο νομό Χαλκιδικής

Αυτή την εποχή ο γειτονικός νομός, μόνο παράδεισο δεν θυμίζει με τόσα προβλήματα. Όμως ενόψει εκλογών Καλλικράτη και επίδοσης χρισμάτων… Tης Μελίνας Καραπαναγιωτίδου
Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου
melkar4@yahoo.gr

Αυτή την εποχή ο γειτονικός νομός, μόνο παράδεισο δεν θυμίζει με τόσα προβλήματα. Τουρίστες έμειναν στο δρόμο λόγω έλλειψης βενζίνης, σκουπίδια στοιβαγμένα λόγω υπερπληθώρας κατοίκων, λιμνολάσπες από τις τελευταίες βροχές σε περιοχές όπως η… «Χρυσή Ακτή», επικίνδυνος συνωστισμός λουομένων στην Ακτή Σάνη και δισεκατομμύρια έντομα σε παραλίες όπως αυτή του Αγίου Μάμμαντος.

Όμως ενόψει εκλογών Καλλικράτη και επίδοσης… χρισμάτων, οι αιρετοί της τοπικής και νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, μοιάζουν αμήχανοι και μουδιασμένοι να κάνουν οτιδήποτε δραστικό και άμεσο, προκειμένου να αποσυμπιέσουν την κατάσταση.

Σε μια από τα ίδια κινείται και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδη. Δεν φαίνεται να είναι έτοιμος να συζητήσει τα μεγάλα προβλήματα του γειτονικού νομού, τώρα που όλοι κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα. Πολλοί λένε ότι δεν τον «αφήνει» ο νυν Νομάρχης Αστέριος Ζωγράφος που έχει πιάσει τα πόστα παντού (αποκλείστηκε από τη ΝΔ και τον Ψωμιάδη ως τοπικός υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης) κι άλλοι ότι κι ο ίδιος καλοκαιριάτικα δεν θέλει να συγκρουσθεί μετωπικά ούτε με τον νυν Νομάρχη ούτε με σκληρές συντεχνίες και αυριανούς… ψηφοφόρους!

Έτσι σ αυτή τη φάση, επέλεξε να δώσει το παρόν στη Χαλκιδική, με ένα… παιχνίδι που το ξέρει πολύ καλά. Θα παίξει μπάλα με τους βετεράνους Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής μάλλον για να αποδείξει ότι όσα φάουλ κι αν του κάνουν οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι, αυτός θα προσπαθήσει για γκολ, ακόμη και σε γήπεδο χωρίς χορτοτάπητα…

ZENITH