Skip to main content

FAZ: Με Γιούνκερ πρόεδρο δεν μπαίνει θέμα Grexit

Η Κομισιόν έχει αναπτύξει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για να παράσχει στην Ελλάδα μέχρι το καλοκαίρι χρήματα, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής FAZ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι αποφασισμένη να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ, γράφει η γερμανική FAZ.

Σε δημοσίευμα με τίτλο «Η επιχείρηση διάσωσης της Ελλάδας συνεχίζεται», η εφημερίδα αναφέρει πως «με τον Γιούνκερ δεν υπάρχει Grexit», σημειώνοντας πως «αν και οι Βρυξέλλες είναι ταραγμένες από τις προκλήσεις της Αθήνας, διαπιστώνουν ότι ο νέος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι απολύτως πρόθυμος για εποικοδομητικές διαπραγματεύσεις για μια νέα συμφωνία βοήθειας με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Κομισιόν έχει αναπτύξει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για να παράσχει στην Ελλάδα μέχρι το καλοκαίρι χρήματα.

«Μάλιστα, ο πρόεδρος της Κομισιόν πάει ένα βήμα παραπέρα λέγοντας ότι δεν θεωρεί αβάσιμη την κριτική που έχει ασκήσει η Αθήνα στην τρόικα, ούτε αδικαιολόγητη τη θέση της πως δεν θέλει να διαπραγματευτεί με τους εκπροσώπους των δανειστών», γράφει η εφημερίδα.

«Στις Βρυξέλλες, η τρόικα αντιμετωπίζεται εδώ και καιρό με πολλές επιφυλάξεις. Ουσιαστικά, θεωρείται ως ένα αντιδημοκρατικό μόρφωμα. Το περιβάλλον του Γιούνκερ υποβαθμίζει το «όχι» του Βαρουφάκη στην τρόικα, λέγοντας ότι ο νέος υπουργός Οικονομικών απορρίπτει μόνο το μισητό σύμβολο της λέξης «τρόικα» αλλά δεν αποκλείει τη συνεργασία με τους φορείς που εκπροσωπούνται από αυτή», σημειώνει.

ZENITH