Skip to main content

Φεύγει από τα ελληνικά λιμάνια και η Celebrity

Μια ακόμα μεγάλη εταιρία που δραστηριοποιείται στο χώρο της κρουαζιέρας στη Μεσόγειο πρόκειται να βγάλει εκτός σχεδίων της τα ελληνικά λιμάνια.
Μια ακόμα μεγάλη εταιρία που δραστηριοποιείται στο χώρο της κρουαζιέρας στη Μεσόγειο πρόκειται να βγάλει εκτός σχεδίων της τα ελληνικά λιμάνια. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος αφορά στη Celebrity, του ομίλου Royal Caribbean.

Αρχικώς, η εταιρία προγραμμάτιζε να «πιάνουν» τα κρουαζιερόπλοιά της στο λιμάνι του Πειραιά, όπου θα αποβίβαζαν και θα επιβίβαζαν επιβάτες. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, όμως, με τα προβλήματα που προκαλούν οι απεργίες των ναυτεργατών, η διοίκηση της εταιρίας αποφάσισε να βγάλει το ελληνικό λιμάνι εκτός των πλάνων της και να προχωρήσει άμεσα σε αντικατάστασή του.

Όπως πληροφορείται η Voria.gr, στη θέση του «τοποθετεί» το λιμάνι της Κωνσταντινούπολης. Έτσι, ο ελληνικός τουρισμός μετράει μια πηγή άντλησης κερδών λιγότερη, με ό,τι αυτό πρακτικά και ουσιαστικά συνεπάγεται για το σύνολο της εθνικής οικονομίας. Υπενθυμίζεται ότι από την ώρα που ξέσπασαν οι ταραχές στο λιμάνι μέχρι και σήμερα, πολλές ήταν οι εταιρίες που αποφάσισαν να αλλάξουν γραμμή πλεύσης, αφαιρώντας συστηματικά τα ελληνικά λιμάνια (Πειραιάς, Θεσσαλονίκη) από τις «γραμμές» τους.

ZENITH