Skip to main content

«Φίλαθλο Πνεύμα: Παρόν, Παρελθόν και Μέλλον»

Ο Δήμος Νεάπολης, σε συνεργασία με το Δημοτικό Αθλητικό Οργανισμό Νεάπολης (Δ.Α.Ο.Ν.), διοργανώνει Ημερίδα με θέμα: «Φίλαθλο Πνεύμα: Παρόν, Παρελθόν και Μέλλον», για τους μαθητές των Λυκείων του Δήμου
Με την πεποίθηση ότι η άνοδος του πολιτισμού και η ανάδειξη των ανθρωπιστικών αξιών είναι άμεσα συνυφασμένες με τον Αθλητισμό και συναισθανόμενος τον βαθιά κοινωνικό ρόλο που οφείλει να ενσαρκώνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με τους αθλητικούς φορείς, ο Δήμος Νεάπολης, σε συνεργασία με το Δημοτικό Αθλητικό Οργανισμό Νεάπολης (Δ.Α.Ο.Ν.), διοργανώνει Ημερίδα με θέμα: «Φίλαθλο Πνεύμα: Παρόν, Παρελθόν και Μέλλον», για τους μαθητές των Λυκείων του Δήμου, την Τετάρτη 21 Απριλίου 2010, στις 11 π.μ. στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του 2ου ΓΕ.Λ. (περ. Στρεμπενιώτη).

Κεντρικός ομιλητής της Ημερίδας θα είναι ο κ. Χαράλαμπος Τσορμπατζούδης, Καθηγητής Αθλητικής Ψυχολογίας στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Α.Π.Θ, καθώς οι βετεράνοι αθλητές της πόλης μας Κυριάκος Αλεξανδρίδης (ΠΑΟΚ), Κωνσταντίνος Κούης (ΑΡΗΣ), Λάκης Παπαϊωάννου (ΗΡΑΚΛΗΣ). Στην εκδήλωση θα παραβρεθούν και θα απευθύνουν χαιρετισμό μέλη της Διοίκησης, καθώς και εν ενεργεία αθλητές και των τριών μεγάλων ομάδων της πόλης μας.

Θα ακολουθήσουν, στο Δημοτικό Στάδιο Νεάπολης, Αγώνες Ποδοσφαίρου και Καλαθοσφαίρισης μεταξύ των ομάδων των Λυκείων Νεάπολης, καθώς και Αγώνες Δεξιοτεχνίας Ποδοσφαίρου και Καλαθοσφαίρισης μεταξύ των μαθητών των Λυκείων και εν ενεργεία αθλητών.

Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Νεάπολης, Ναθαναήλ Λαδόπουλος: «Οι μέρες μας απαιτούν μια περισσότερο πρακτική, συγκεκριμένη και αποτελεσματική παρέμβαση, καθώς οι προστατευτικές μπάρες και τα σώματα ασφαλείας δε φαίνεται να επαρκούν. Η συγκεκριμένη εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας του Δήμου Νεάπολης να ευαισθητοποιήσει τη νέα γενιά και να βοηθήσει στη σωστή λειτουργία του αθλητισμού στην πόλη και στην καλλιέργεια του φίλαθλου συναγωνιστικού πνεύματος, μακριά από φανατισμούς, ανταγωνισμούς και κερδοσκοπικούς στόχους. Θεωρούμε ότι κάθε προσπάθεια θα πρέπει να οδηγεί στη ρίζα του προβλήματος, εστιάζοντας την προσοχή μας στην πρόληψη και όχι απλώς στην καταστολή των αρνητικών εκφυλιστικών φαινομένων που μαστίζουν τον αθλητισμό. Χωρίς αμφιβολία η προσέγγιση και η επικοινωνία αυτή πρέπει να ξεκινήσει από τα παιδιά και τους νέους ανθρώπους όχι μόνο επειδή είναι πιο δεκτικοί σε ερεθίσματα, αλλά επειδή αυτοί είναι το μέλλον του κόσμου».

ZENITH