Skip to main content

Φιλιππίδης: «Η ελληνική οικονομία θα αντέξει»

Την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε ο πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, σε συνέντευξη Τύπου με θέμα τα πεπραγμένα της περιόδου της θητείας του στο ΤΤ.
Την αισιοδοξία του για την πορεία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και την πορεία της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε ο πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελος Φιλιππίδης, σε συνέντευξη Τύπου με θέμα τα πεπραγμένα του ΤΤ της περιόδου Οκτώβριος 2007 - Δεκέμβριος 2009.

«Η ελληνική οικονομία θα αντέξει, η Ελλάδα έχει πάρα πολλές δυνάμεις, είναι εμφανές, όμως, ότι πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα σε μεσομακροπρόθεσμο ορίζοντα», ανέφερε ο κ. Φιλιππίδης.

Ερωτηθείς σχετικά, τόνισε ότι «η αύξηση των φορολογικών συντελεστών, αυτή τη στιγμή δε θα ήταν σωστή, αντίθετα μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη φοροδιαφυγή, ενώ η μείωση των φόρων μπορεί να φέρει μεγαλύτερο φορολογητέο αποτέλεσμα, γιατί δημιουργεί περισσότερες επιχειρήσεις, γιατί δημιουργεί περισσότερα κίνητρα».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο συγχώνευσης ΤΤ και Αγροτικής και το νομοσχέδιο της υπουργού Οικονομίας Λούκα Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, είπε ότι η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να κρατήσει το ΤΤ αυτόνομο ως πυλώνα στήριξης ή έχει τη δυνατότητα να κάνει οποιαδήποτε άλλη στρατηγική κίνηση. «Αυτή η απόφαση ανήκει στον υπουργό ο οποίος χαίρει της αμέριστης εκτίμησης του πρωθυπουργού που εξελέγη πριν από 60 μέρες με μια τεράστια πλειοψηφία του ελληνικού λαού», τόνισε χαρακτηριστικά.

Το πρώτο εννιάμηνο του 2009 έκλεισε με ενοποιημένα κέρδη προ φόρων 160,32 εκατομμύρια ευρώ. Η επιτυχημένη ολοκλήρωση της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου κατά 526,26 εκ. ευρώ, μέσα σε πολύ δύσκολες οικονομικά συνθήκες, έφερε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στην 1η θέση μεταξύ των Ελληνικών τραπεζών και στην τρίτη μεταξύ των ευρωπαϊκών, από άποψη κεφαλαιακής επάρκειας, αναδεικνύοντας παράλληλα την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλεται από το επενδυτικό κοινό, ανέφερε ο κ. Φιλιππίδης.

Τέλος ο πρόεδρος του ΤΤ υπογράμμισε ότι «το χαρτοφυλάκιο των ομολογιακών δανείων του ΤΤ, είναι το καλύτερο όλων των ελληνικών τραπεζών».

ZENITH