Skip to main content

Φίλης: Yπάρχει και το υπερόπλο της λαϊκής βούλησης

Σε μία ενδεχόμενη εμπλοκή είναι λογικό να υπάρχει και το υπερόπλο της έκφρασης της λαϊκής βούλησης, δήλωσε ο Νίκος Φίλης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Βαρουφάκη περί δημοψηφίσματος.

«Η φράση του Βαρουφάκη έχει την έννοια ότι "εμείς με πολιτικούς όρους πραγματοποιούμε τη διαπραγμάτευση"», τόνισε σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, αναφερόμενος στη δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη για το ενδεχόμενο εκλογών ή δημοψηφίσματος.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Φίλης προέτρεψε να «μην απομονώνουμε μία φράση, έχει συμφραζόμενα. Η δήλωση έγινε σε μία στιγμή λίγο πριν το Eurogroup».

«Σε μία εμπλοκή είναι λογικό να υπάρχει και το υπερόπλο της έκφρασης της λαϊκής βούλησης. Δεν είναι θέμα κυβέρνησης, είναι θέμα Συντάγματος. Η εντολή που έχουμε είναι μέσα στην Ευρωζώνη και αυτή θα υπερασπιστούμε με όλα τα συνταγματικά δικαιώματα που έχουμε», πρόσθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Κληθείς να σχολιάσει τα σενάρια για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, ο κ. Φίλης σημείωσε ότι μεθοδεύονται εκτός Ελλάδας και είναι εκτός των προθέσεων της κυβέρνησης. «Σε αυτήν την περίπτωση θα καταφύγουμε στη λαϊκή εντολή» σημείωσε ο κ. Φίλης.

ZENITH