Skip to main content

Φήμες για τσουνάμι στο Πορτ-ο-Πρενς

Χιλιάδες Αϊτινοί πανικόβλητοι προσπαθούσαν να φθάσουν στα υψώματα του Πετιόν Βιλ, ενός προαστίου του Πορτ-ο-Πρενς ύστερα από φήμες για την έλευση τσουνάμι.
Χιλιάδες Αϊτινοί πανικόβλητοι προσπαθούσαν να φθάσουν στα υψώματα του Πετιόν Βιλ, ενός προαστίου του Πορτ-ο-Πρενς ύστερα από φήμες για την έλευση τσουνάμι.

Χιλιάδες άνθρωποι προσπαθούσαν να φτάσουν το Κένσκοφ, στα υψώματα του Πετιόν Βιλ πεζοί ή με το αυτοκίνητο.

Με κουβέρτες στα χέρια και μικρά παιδιά στην αγκαλιά, οι Αϊτινοί προσπαθούσαν όπως-όπως να ανοίξουν δίοδο στα ορεινά μονοπάτια.

«Υπήρχαν άνθρωποι που διαισθάνθηκαν ότι επίκειται τσουνάμι. Ξαφνικά έπιασε κρύο. Άλλοι είπαν ότι η στάθμη του νερού ανεβαίνει», εξήγησε μια γυναίκα που προσπαθούσε να φτάσει στα υψώματα του Πετιόν Βιλ.

Ένας ντελάλης ανακοίνωνε το τέλος του κόσμου, μιλώντας στα κρεολικά, ζητώντας να βρει καταφύγιο.

Αϊτινοί εξηγούσαν επίσης ότι η παράκτια πόλη Ζακμέλ είχε σβηστεί από το χάρτη μετά την υποτιθέμενη έλευση του τσουνάμι.

Κανένα συγκεκριμένο στοιχείο δεν επιβεβαιώνει άνοδο της στάθμης του νερού στα προάστια του Πορτ-ο-Πρενς. Σύμφωνα με αρκετές μαρτυρίες, στο αεροδρόμιο της πόλης, που βρίσκεται στην παραλία, δεν παρατηρήθηκε άνοδος της στάθμης του νερού.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια ενός ξενοδοχείου που ζήτησε να μην κατονομαστεί, άνθρωποι μεταδίδουν αυτές τις φήμες, για να διευκολύνουν τη λεηλασία των σπιτιών.

Η Αϊτή επλήγη την Τρίτη από ισχυρό σεισμό που κατέστρεψε την πρωτεύουσα και άφησε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σε πλήρη ένδεια.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ZENITH