Skip to main content

Φήμες και σενάρια για ανασχηματισμό

Υπάρχει ενδεχόμενο ανασχηματισμού; Η κυβερνητική διγλωσσία δίνει τροφή στα σενάρια...

Υπάρχει ενδεχόμενο ανασχηματισμού; Τις τελευταίες ώρες κάποια τέτοια σενάρια είδαν το φως της δημοσιότητας, με αφορμή τα «παρατράγουδα» που σημειώθηκαν σε επίπεδο υπουργικών σχέσεων και όχι μόνο και προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του πρωθυπουργού. Ως γνωστόν ήδη ένας υπουργός (Βούτσης) και ένας αναπληρωτής του (Πανούσης) έδειξαν ότι δεν μπορούν να συμβιώσουν, με αποτέλεσμα την αποκόλληση του δεύτερου από τον πρώτο και την προσκόλληση του στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Την ίδια ώρα, Βούτσης και Σκουρλέτης άφηναν ανοικτό το ενδεχόμενο ευθείας σύγκρουσης της Ελλάδας με την ενιαία Ευρώπη, αν η χώρα μας δεν πάρει ανάσες ρευστότητας, γεγονός που ο ίδιος ο Τσίπρας δεν συζητά ούτε ως σενάριο, κάθε φορά που το θέμα έρχεται εκεί, προς συζήτηση. Τέλος, και η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο ότι χαράσσει δική της, αυτόνομη, ατζέντα, προκαλώντας πολλούς πονοκεφάλους στο Μαξίμου.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, αλλά και για κάποιους επιπλέον (για παράδειγμα, είναι γνωστό το πρόβλημα Δρίτσα στο υπουργείο Ναυτιλίας, αναφορικά με τη στάση του απέναντι στην αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ) κάποιοι κάνουν λόγο ακόμα και για πρώτες σκέψεις ανασχηματισμού στο Μαξίμου. Αν και μια τέτοια απόφαση, ασφαλώς και θα προκαλούσε πολύ μεγάλη έκπληξη. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός πήρε το πολιτικό ρίσκο να στηρίξει τον υπουργό Κατρούγκαλο, μετά τις τελευταίες περιπέτειες του. 

ZENITH