Skip to main content

Fitch: Η μεταρρύθμιση στις τράπεζες ανησυχεί τους επενδυτές

Οι Ευρωπαίοι επενδυτές θεωρούν ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ποιότητα των τραπεζικών χορηγήσεων τους επόμενους 12 μήνες είναι η μεταρρύθμιση του τραπεζικού συστήματος, σύμφωνα με τριμηνιαία δημοσ
Οι Ευρωπαίοι επενδυτές θεωρούν ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ποιότητα των τραπεζικών χορηγήσεων τους επόμενους 12 μήνες είναι η μεταρρύθμιση του τραπεζικού συστήματος, σύμφωνα με τριμηνιαία δημοσκόπηση της Fitch.

«Τα ρυθμιστικά θέματα συνεχίζουν να προκαλούν ανησυχίες στους επενδυτές, με το 83% να πιστεύει ότι προτεινόμενες αλλαγές αποτελούν ουσιώδεις ή σημαντικούς κινδύνους για την πιστωτική ποιότητα του τραπεζικού τομέα», τονίζει η Monica Insoll, διευθύνουσα σύμβουλος της Fitch Credit Market Research.

Τους νέους τραπεζικούς κανονισμούς ακολουθούν οι μακροοικονομικοί κίνδυνοι, τους οποίους θεωρεί σημαντική απειλή το 81% των ερωτηθέντων. Η ευαισθησία των επενδυτών τόσο ως προς τα ρυθμιστικά θέματα όσο και ως προς το οικονομικό outlook αυξήθηκε οριακά από τα ήδη υψηλά επίπεδα που καταγράφηκαν στην προηγούμενη δημοσκόπηση.

 «Η έλλειψη κοινής άποψης για τις κατάλληλες ρυθμιστικές κινήσεις αναφορικά με την χρηματοπιστωτική κρίση οφείλεται εν μέρει στην έλλειψη συμφωνίας για τις θεμελιώδεις αιτίες της κρίσης», εκτιμά με τη σειρά του ο Gerry Rawcliffe, επικεφαλής της Fitch Ratings για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

ZENITH