Skip to main content

Fitch: Χρήση του μηχανισμού εντός 15 ημερών

Ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης προς την Ελλάδα εντός των επόμενων δύο εβδομάδων ανακοίνωσε ότι προβλέπει η Fitch Ratings, σύμφωνα με εκτίμηση αναλυτή της.
Ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης προς την Ελλάδα εντός των επόμενων δύο εβδομάδων ανακοίνωσε ότι προβλέπει η Fitch Ratings, μια εκτίμηση που ανήκει στον αναλυτή του οίκου, Κρίστοφερ Πράις, που μάλιστα δεν αποκλείει και νέα υποβάθμιση της χώρας.

«Πιστεύω ότι δεν θα περιμένουν να δουν εάν θα αποτύχουν στη χρηματοδότηση από την αγορά. Θα προτιμήσουν να προσφύγουν στον μηχανισμό της ΕΕ. Θα χρειαστούν περίπου μία ή δύο εβδομάδες μέχρι να συμβεί αυτό. Δε νομίζω ότι μπορούν να το καθυστερήσουν περισσότερο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πράις.

Ωστόσο, ο ίδιος πιστεύει ότι είναι δυνατή η μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας. Όπως τόνισε, «είναι εφικτό για την Ελλάδα να μειώσει το έλλειμμά της όπως σχεδιάζει. Είναι ξεκάθαρο πως δεν θα είναι δύσκολο, αλλά δεν αναμένουμε πολύ μεγάλη ύφεση στην Ελλάδα. Η συρρίκνωση του ΑΕΠ θα κυμανθεί μεταξύ 2%-3% φέτος και μπορεί να σταθεροποιηθεί σε ένα ή δύο χρόνια».

ZENITH