Skip to main content

Φλαμπουράρης: Συνάντηση Βαρουφάκη με Λαγκάρντ για να τελειώνουμε

Την επίτευξη συμφωνίας και την επιτάχυνση της διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές, εξυπηρετεί η συνάντηση του Βαρουφάκη - Λαγκάρντ, δήλωσε ο Αλέκος Φλαμπουράρης.
Το ενδεχόμενο προσφυγής σε νέες εκλογές απέρριψε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, εξηγώντας πως η κυβέρνηση είναι σίγουρη πως θα επιτευχθεί συμφωνία με τους πιστωτές.
 
Μάλιστα το στόχο της επίτευξης συμφωνίας και την επιτάχυνση της διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές, εξυπηρετεί και η συνάντηση του Γιάννη Βαρουφάκη με την Κριστίν Λαγκάρντ σήμερα στην Ουάσιγκτον.
 
«Ζητήσαμε συνάντηση με τη Λαγκάρντ για να τελειώνουμε με τη διαπραγμάτευση», είπε ο κ. Φλαμπουράρης στο ΣΚΑΪ, προσθέτοντας ότι ο Γιάννης Βαρουφάκης θα ζητήσει από την κυρία Λαγκάρντ «να προχωρήσουμε πιο γρήγορα στη λύση του προβλήματος».
 
Όσον αφορά στα σχόλια Ευρωπαίων αξιωματούχων για την επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα, ο κ. Φλαμπουράρης υπογράμμισε πως η Αθήνα «δεν δέχεται παρεμβάσεις για το ποιες συναντήσεις θα κάνει». «Οι επιλογές είναι δικές μας», συμπλήρωσε.
 
Παράλληλα, ο υπουργός Επικρατείας επανέλαβε ότι το μνημόνιο έχει τελειώσει και πως γίνεται μία ουσιαστική διαπραγμάτευση. «Θα γίνει μία συμφωνία με διαφορετικούς όρους, για την ανάπτυξη της χώρας και όχι για τη υποβάθμιση. Εμείς πάμε σε μία συμφωνία για να ανασάνει ο λαός» , τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.
 

ZENITH