Skip to main content

Φοβάται πιθανή υποβάθμιση η Γαλλία

Ορατό είναι το ενδεχόμενο να υποβαθμιστεί η πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας, εάν η χώρα δεν υλοποιήσει το πρόγραμμα περικοπών και μείωσης του δημοσιονομικού της ελλείμματος, όπως δήλωσε ο Γάλλος υπ
Ορατό είναι το ενδεχόμενο να υποβαθμιστεί η πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης, εάν η χώρα δεν υλοποιήσει το πρόγραμμα περικοπών και μείωσης του δημοσιονομικού της ελλείμματος, όπως δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Προϋπολογισμού, Φρανσουά Μπαρουάν.

«Ο στόχος διατήρησης της βαθμολογίας ΑΑΑ είναι ένας στόχος δύσκολος, που προϋποθέτει εν μέρει την οικονομική πολιτική που θέλουμε να ακολουθήσουμε», τόνισε ο Μπαρουάν σε τηλεοπτικό δίκτυο.

«Πρέπει να διατηρήσουμε τη βαθμολογία ΑΑΑ, να μειώσουμε το χρέος μας για να αποφύγουμε να εξαρτόμαστε πολύ από τις αγορές και πρέπει να το κάνουμε μακροπρόθεσμα», πρόσθεσε ο υπουργός.

«Από εδώ προέρχεται και η ιδέα της συνταγματικής αναθεώρησης, ώστε να δείξουμε ότι δεν πρόκειται για μία κίνηση για να ευχαριστήσουμε τις αγορές, αλλά πραγματικά για μία νέα κατεύθυνση, μία νέα τάση, μία νέα γαλλική δημοσιονομική τάξη», κατέληξε.

Εξάλλου σε άλλη του συνέντευξή του ο γάλλος υπουργός διευκρίνισε ότι πρόκειται για έναν στόχο απαιτητικό, «στον οποίο όμως έχουμε δεσμευθεί».

ZENITH