Skip to main content

Φόβοι Γκρίνσπαν για διπλή ύφεση στις ΗΠΑ

Ο κίνδυνος διπλής ύφεσης παραμένει, προειδοποίησε ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, συμπληρώνοντας ότι η οικονομική ανάκαμψη φαίνεται να κάνει μια παύση.
Ο κίνδυνος διπλής ύφεσης παραμένει, προειδοποίησε ο πρώην πρόεδρος της Federal Reserve, Άλαν Γκρίνσπαν, συμπληρώνοντας ότι η οικονομική ανάκαμψη στις ΗΠΑ φαίνεται να κάνει μια παύση.

Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο νέας ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας, ο κ. Γκρίνπαν σημείωσε ότι «υπάρχει φυσικά αυτή η πιθανότητα. Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει πάντα η πιθανότητα και για τις δύο κατευθύνσεις, όταν έχουμε να κάνουμε με την οικονομία».

Όσον αφορά στην παύση της οικονομίας των ΗΠΑ, ανέφερε ότι «έχουμε χτυπήσει έναν αόρατο τοίχο» και πρόσθεσε πως «δεν ξέρω αν αυτό είναι το τέλος της παύσης και δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι αυτή θα είναι η μοναδική παύση».

Ωστόσο, ο πρώην ισχυρός άνδρας της FED χαρακτήρισε ενθαρρυντική την συμπεριφορά της αγοράς τις τελευταίες ημέρες, καθώς οι τιμές των μετοχών τείνουν να κινούνται με την οικονομία, ωστόσο προηγούνται των εξελίξεων.

ZENITH