Skip to main content

Φωκάς: Οι πιστωτές διεκδικούν 74 εκατ με πλειστηριασμούς

Στα 74,1 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι απαιτήσεις των πιστωτών της άλλοτε ισχυρής λιανεμπορικής «Φωκάς». Η περιουσία της, με πλειστηριασμούς, βγαίνει στο σφυρί.
Στα 74,1 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι απαιτήσεις των πιστωτών της άλλοτε ισχυρής λιανεμπορικής «Φωκάς», η οποία αφού κυριάρχησε για δεκαετίες στην αγορά της Θεσσαλονίκη,  το Μάιο του 2014 κηρύχθηκε σε πτώχευση και τώρα η περιουσία της, με πλειστηριασμούς, βγαίνει στο σφυρί. 
 
Πιο συγκεκριμένα, 49 πιστωτές της «Φωκάς» έχουν λαμβάνειν 40,8 εκατ. ευρώ, τα μισά από τα οποία οφείλονται σε τράπεζες και σε εταιρείες leasing. Οι οφειλές στους εργαζόμενους ανέρχονται σε 33,3 εκατ. ευρώ. 
 
Οι πιστωτές της εταιρείας, περιμένουν την ικανοποίηση των απαιτήσεών τους από τον εκπλειστηριασμό της ακίνητης και κινητής περιουσίας της «Φωκάς».
 
Πιο συγκεκριμένα, μέσα στις επόμενες εβδομάδες πρόκειται να βγούνε στο σφυρί δύο μεγάλα ακίνητα, αυτοκίνητα και μηχανολογικός εξοπλισμός της εταιρείας όπως και είδη ένδυσης και υπόδησης. Το ένα ακίνητο είναι μεγάλο αποθηκευτικό κέντρο στο Ωραιόκαστρο, εμβαδού 12.600 τ.μ. σε οικόπεδο 25,5 στρεμμάτων. Το άλλο ακίνητο είναι η αποθήκη στη περιοχή του Φοίνικα, εμβαδού 2.316 τ.μ.
 
Στα περιουσιακά στοιχεία που θα βγούνε στο σφυρί περιλαμβάνονται μηχανήματα, οχήματα και 38.000 είδη ένδυσης και υπόδησης. 
 
Ακόμη και αν εκδηλωθεί, στους πλειστηριασμούς, ενδιαφέρον για τα παραπάνω στοιχεία, ακίνητα και κινητά, θεωρείται ότι σε ουδεμία περίπτωση δεν θα καλυφθούν τα οφειλόμενα στους πιστωτές. 

ZENITH