Skip to main content

Φονικές καταιγίδες σε Τσεχία και Πολωνία

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις καταρρακτώδεις βροχές στο βόρειο τμήμα της Τσεχίας και στη νοτιοδυτική Πολωνία, ενώ χιλιάδες κάτοικοι εγκατέλειψαν τις εστίες τους βόρεια της Πράγας.
Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις καταρρακτώδεις βροχές στο βόρειο τμήμα της Δημοκρατίας της Τσεχίας και στη νοτιοδυτική Πολωνία, ενώ χιλιάδες κάτοικοι εγκατέλειψαν τις εστίες τους στην περιοχή Λίμπερετς, βόρεια της Πράγας.

Ελικόπτερα του στρατού στάλθηκαν στην περιοχή Μπογκατίνια, μία πόλη 20.000 κατοίκων στην Κάτω Σιλεσία που πλημμύρισε σήμερα από την υπερχείλιση του ποταμού Μιεντζιάνκα, για να διασώσουν τους ανθρώπους που κατέφυγαν στις στέγες των κατοικιών τους.

Ισχυρές καταιγίδες που συνοδεύονταν από δυνατές βροχές προκάλεσαν από το βράδυ της Παρασκευής ζημιές, κυρίως στη Βαρσοβία, όπου πλημμύρισε ένας σταθμός μετρό, καθώς και πολλά υπόγεια, μεταξύ των οποίων και τριών νοσοκομείων. Οι καταστροφικές πλημμύρες το Μάιο και τον Ιούνιο είχαν προκαλέσει 22 θανάτους στην Πολωνία και έξι στη Δημοκρατία της Τσεχίας.

ZENITH